Zo monteer je sandwich panelen

Elk sandwichpaneel heeft specifieke eigenschappen waar je mee te maken krijgt bij het monteren van de panelen. Ga je sandwich panelen monteren op het dak of op de wand? Wij leggen je uit hoe je dat precies doet. Fotocredits: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sandwichpaneel-Dach07.jpg

Het monteren van sandwich panelen

Bij sandwich panelen is het van belang om deze, nadat ze zijn geplaatst, goed tegen het voorgaande paneel aan te drukken. Zo krijg je namelijk een condensvrije afdichting. Wil je alles weerbestendig maken? Maak dan gebruik van RVS bevestigingsmaterialen. Zorg ervoor dat de schroeven die je gebruikt een dubbele ring en dubbele schroefdraad op de kop hebben, en dat deze voorzichtig in de sandwich panelen worden geplaatst. Zo voorkom je namelijk dat de buitenplaat teveel naar binnen wordt getrokken.

Sandwich panelen op het dak

Ga je sandwich panelen op het dak monteren? Ga dan goed na of de onderconstructie sterk genoeg is. Ook mag de overspanning niet te groot zijn. De panelen moeten op een hellend dak vanaf 3 graden worden gelegd. Monteer de sandwich panelen vanaf links en werk dan langzaam naar rechts. Werk vanuit 1 lengte en schroef de panelen vast in de buitenste twee dalen. Zorg ervoor dat de eerste twee panelen op elke kopgevel van een extra schroef worden voorzien, dit in verband met de extra windzuiging.

Sandwich panelen op de wand

Je kunt sandwich panelen ook op wanden monteren. Hiervoor kunnen alle soorten sandwich panelen worden gebruikt. Zorg er wel voor dat de wandregels zwaar genoeg zijn en de onderlinge afstanden niet te groot zijn. Ook wandpanelen kunnen het beste van links naar rechts worden gemonteerd. Zorg ervoor dat de opstaande kant altijd onder de overlappende plaat valt. De sandwich panelen kunnen op een houten of stalen regelwerk worden gemonteerd, met RVS of verzinkte schroeven. Op de onderste en bovenste wandregel kunnen de panelen met een schroef worden bevestigd, bij de tussenregels kun je het beste twee schroeven per paneel gebruiken.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties