0 0 votes
Artikelbeoordeling

Zilvervisjes, ook we suikergast genoemd behoren tot de familie: Lepismatidae. De naam “zilvervisje” verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken. De diertjes zijn erg schuw en zijn vaak ’s nachts actief. Overdag slapen zilvervisjes in naden en kieren in het huis. Ze houden van vochtige ruimten, en wanneer de luchtvochtigheid daalt zal het aantal zilvervisjes snel afnemen. In de woning kiezen ze daarom vooral de keuken, badkamer, kelder en het toilet uit om te vertoeven omdat het daar meestal vochtig is. Heb jij last van zilvervisjes in huis? Lees dan snel verder.

Zilvervisje Ctenolepisma longicaudata

Voedsel van zilvervisjes

Zilvervisjes kunnen veel schade in onze woning aanrichten, daar ze behang, kleding, foto’s, zijde en voedsel eten. Ook eten ze graag koolhydraten zoals zetmeel, cellulose en suikers. Wanneer het maar om een klein aantal zilvervisjes in de woning gaat, zal er geen zichtbare schade aangericht worden, maar dit zal wel het geval zijn wanneer je last hebt van een ware plaag aan zilvervisjes.

Zilvervisjes bestrijden

Heb je veel zilvervisjes in huis en wil je graag van het ongedierte af? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om de beestjes uit je huis te krijgen.

  • Zo kan je chemische bestrijdingsmiddelen inzetten, maar hierbij moet ook rekening gehouden worden met de eigen gezondheid en die van andere gezinsleden. Door de woning goed te ventileren, zorg je voor een lagere luchtvochtigheid in huis waardoor de zilvervis niet zo graag in je woning verblijft. Om de luchtvochtigheid te verlagen kan je ook het huis droogstoken door de verwarming erg hoog te zetten met alle ramen dicht.
  • Zoek alle naden en kieren in je woning op en dicht deze goed af. Zilvervisjes gebruiken deze plaatsen namelijk als schuilplaats. Daarnaast houden zilvervisjes van warme ruimtes. Zorg ervoor dat de temperatuur in je huis altijd onder de 22 graden blijft, omdat zilvervisjes een lagere temperatuur niet fijn vinden.
  • Een andere manier om zilvervisjes te vangen, is om lokvoer neer te zetten. Doordat ze op het lokvoer afkomen, kan je ze makkelijk uit je huis verwijderen omdat ze op één plek zitten.
  • Zorg ervoor dat er geen broedplekken zijn waar zilvervisjes zich kunnen voortplanten. Zilvervisjes broeden het liefst in kartonnen dozen, kranten et cetera.

Het is erg lastig maar zeker niet onmogelijk om zilvervisjes uit de woning te verbannen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je bovenstaande maatregelen combineren met een aantal bestrijdingsmiddelen. 

HGX spray tegen zilvervisjes

HGX spray tegen zilvervisjes

Deze spray bestrijdt effectief en langdurig zilvervisjes in huis. Zilvervisjes in huis is een veel voorkomend probleem en dat kan met deze spray eenvoudig en snel opgelost worden.

Zilvervisjes vallen 1

Zilvervisjes vallen

Deze lijmvallen zijn geschikt voor alle soorten zilvervisjes en speciaal ontwikkeld om de overlast van de visjes zonder gif te verminderen. Door de val strak tegen de plint te plaatsen met de speciale bevestigingsstrip lopen de visjes direct in de lijmval

Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Artikelbeoordeling