Welke tuinstoel heb jij op het terras?

Tuinstoelen zijn er in allerlei vormen en materialen. Van lichtgewicht tot zware robuuste loungestoelen. Ze hebben ook verschillende benamingen: diningstoelen, loungestoelen, stapelbare en inklapbare tuinstoelen en verstelbare exemplaren.

Welk materiaal?

De materiaal keuze is misschien nog wel groter. Hout, aluminium, rotan, wicker, plastic. Elk materiaal heeft specifieke eigenschappen met voor- en nadelen. Hout heeft jaarlijks een behandeling nodig zoals bijvoorbeeld teakhout. Rotan is een natuurlijk sterk materiaal wat vooral in de horeca wordt gebruikt. Wicker is een synthetische variant van rotan. Aluminium is duurzaam en bovenal licht van gewicht. In tegenstelling tot ijzer en gietijzer treedt er geen roestvorming op.

De grootte van het terras

Het bepalen van een tuinset wordt grotendeels bepaald door de beschikbare ruimte. Is er sprake van een groot buitenterras of is er slechts de beschikking over een smal balkon? In het laatste geval zijn inklapbare tuinstoelen een goede koop. Een loungeset staat borg voor comfortabel zitten, maar kan alleen als de ruimte het ook toelaat. Zorg dus dat je de afmeting van je terras of balkon weet zodat je de juiste maat van tuinmeubilair kunt kopen.

Wat is de functie?

Belangrijk is ook wat je buiten gaat doen. Is het louter alleen relaxen of heb je een tafel en tuinstoelen nodig om te eten of te werken. Met hoeveel personen wordt het buitenleven gevierd? Naast meubels is zonwering belangrijk. De meest eenvoudige oplossing is een parasol, maar misschien is een grotere overkapping meer gewenst zoals een schaduwdoek. Een overkapping is het meest ideaal. Het tuinmeubilair kan het gehele jaar buiten blijven.

De aanschaf van tuinstoelen doe je niet elk jaar. Kwaliteit meubels zijn duurzaam en kunnen jarenlang mee. Koop de meubels bij voorkeur vóór of na het zomerseizoen. Het tuinseizoen start na de Paasdagen en dan worden ook de nieuwe collecties gepresenteerd.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties