Het aansluiten van een wasmachine

Denkt u ook weleens met medelijden aan al die vrouwen die vroeger hun was op de hand moesten doen? En bent u dan ook zo blij met de wasmachines die we tegenwoordig hebben? Een wasmachine werkt uiteraard alleen goed als deze ook goed is aangesloten. Hier leert u hoe dit in zijn werk gaat.

Om te beginnen

Uw eerste benodigdheid is een spatwaterdicht stopcontact. De aarding van dit stopcontact moet zijn aangesloten op een zekering van in ieder geval 16 A. In het ideaalste geval is op de leiding een differentieelschakelaar aangesloten van 30 mA.

De wateraanvoer

Uw wasmachine heeft natuurlijk wateraanvoer nodig. De makkelijkste manier om dit te realiseren is door de aanvoerdarm van de wasmachine aan te sluiten op de leiding van de wastafelkraan. U kunt ook met behulp van een T-stuk een aftakking te maken, dit door te solderen bijvoorbeeld. Deze aftakking laat u dan tot net naast de wasmachine uitkomen en vervolgens monteert u er een stopkraan op. Deze stopkraan kunt u gebruiken bij eventuele herstellingen. U kunt dan het water plaatselijk afsluiten.
Als er geen wasbak beschikbaar is, kunt u met een T-stuk een aftakking maken die van de waterleiding naar een andere, gemakkelijk bereikbare plaats dichtbij de wasmachine gaat. hierna kunt u dan de muurplaat en de wasmachinekraan plaatsen.

De waterafvoer

Uiteraard moet het water van de wasmachine ook weer afgevoerd kunnen worden. Hiervoor begint u met het nemen van een T-stuk dat op de sifon van een gootsteen kan worden aangesloten. Snijd het ene uiteinde (het kegelvormige) af volgens de diameter van de afvoerdarm. Zet dit vervolgens vast met een knelkoppeling. De beste oplossing is een verticale afvoerbuis die een eigen P-sifon of S-sifon heeft, die dan uitkomt op de afvoer zelf. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de afvoerpijp minimaal 65 centimeter verticaal langs de muur omhoog loopt. Doet u dit niet, dan neemt u het risico dat de wasmachine tijdens het aflopen van een programma leegloopt.
Nu hangt u de afvoerslang in een verticale afvoerbuis. Dit doet u om ervoor te zorgen dat de lucht uit de afvoerbuis kan ontsnappen en hierdoor uit te sluiten dat er afvoerwater kan terugkeren.

Wat een gemak!

En, bevalt de wasmachine? Werkt alles goed? Als het goed is wel. Denkt u nu nog maar eens aan het geluk dat u heeft dat er tegenwoordig wasmachines bestaan: Wat een gemak!
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties