Waarom veiligheidsschoenen of werkschoenen ook in de tuin belangrijk zijn

Het belang van veiligheidsschoenen in de bouw is algemeen bekend. Een zware zak cement op je voeten krijgen of in een spijker trappen wil je niet. Ook weten we allemaal dat je goede werkschoenen nodig hebt als je in een zorginstelling of in een horecaonderneming werkt. Als je veel loopt wil je comfortabel schoeisel.

Maar er zijn meer plekken waar veilige en comfortabele schoenen noodzakelijk zijn. Er zijn natuurlijk wel verschillen in het gebruik. In de zorg zijn hygiënische schoenen belangrijk en in de bouw is de sterkte en veiligheid belangrijker. Dat is bijvoorbeeld ook bij het werk in de tuin belangrijk. Stalen neuzen en, omdat je veel loopt in de tuin, comfort zijn heel erg belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je veel in de tuin werkt.

Je rug

Een belangrijk aspect hierbij is je rug. Je wil dat die toch nog wel wat langer mee gaat als alleen vandaag. Goede schoenen kunnen je daarbij helpen. Bovendien zijn comfortabele werkschoenen beter voor je knieën, enkels en andere gewrichten. Klompen of laarzen maken het lopen moeilijk. Ze zijn vaak zwaar en lomp. Lichtgewicht werkschoenen die je bijvoorbeeld kunt vinden op bowork.nl, de echte werkschoenen winkel, zijn veel prettiger om te dragen.

Veiligheid

Ook in de tuin wil je veilig werken. Als hovenier werk je met zware machines en grof gereedschap, als particulier met schep en schoffel. En die wil je ook niet per ongeluk in je voet steken. Fijn als je dan beschermende schoenen aan hebt. Lichtgewicht bowork werkschoenen voor in de tuin zijn een geweldige uitkomst! Je loopt in een tuin die nog in ontwikkeling is vaak over hobbelige paden en ongelijke bodems. Omdat je enkels je alles waard zijn, wil je goed draagbare en perfect zittende veilige werkschoenen aan je voeten hebben, die tegen een stootje kunnen. Losliggende stenen, kuilen voor vijvers, gaten waar straks bomen worden geplant, overal duiken gevaren op in het landschap van een tuin in wording. Je kunt jezelf heel goed beschermen tegen die gevaren met goede werkschoenen van bowork. Een goede werkschoen is belangrijker dan je denkt. Let op dat je de juiste voor jou vindt die perfect past bij het werk dat je doet.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties