Waarom kiezen voor een kiepraam?

Kiepramen bieden een praktische en moderne oplossing voor de verbouwing of nieuwbouw van een woning. Terwijl de meeste (traditionele) ramen naar buiten opengaan, gaat een kiepraam naar binnen open en biedt daardoor meer veiligheid, ventilatie en gemakkelijker onderhoud. Ook de kantelbare vleugelstand wordt door velen als een zeer aantrekkelijke optie beschouwd.
Kiepramen zijn lange tijd een populaire keuze geweest voor huiseigenaren vanwege hun uitstekende weersbestendigheid en veiligheidskenmerken. Een kiepraam is praktisch en veelzijdig omdat het is voorzien van een scharniermechanisme en daardoor op twee manieren geopend kan worden. En kiepraam is bijzonder geschikt voor een huis met kleine kinderen.

Hoe een kiepraam werkt

Een kiepraam kan volledig worden geopend als een openslaand raam - naar binnen toe - of kan van onderaf worden gekanteld, zodat de bovenkant van het raam schuin in de kamer komt te staan. Op deze manier ontstaat een kleinere opening voor ventilatie. De gekantelde opening heeft ook het extra voordeel de verhoogde veiligheid, aangezien niemand door de opening past. Dat is veilig voor kinderen die binnen zijn en voor personen die van buiten komen. Als het kiepraam in positie is en de kruk naar beneden staat, zit het stevig vast, maar het raam heeft een kruk die op twee verschillende manieren werkt. Als u de hendel 90° draait, zwaait het raam naar binnen en opent het diafragma volledig. Als u de hendel 180° draait, kantelt deze alleen open met de opening voornamelijk aan de bovenkant.

Voordelen van een kiepraam

Een van de grootste voordelen van een kiepraam is dat ze veel flexibiliteit bieden als het om ventilatie gaat. U hoeft het raam niet helemaal open te hebben staan ​​om lucht in huis te laten, u zet het gewoon een stukje open door het te kantelen. U kunt vervolgens de hoek aanpassen, afhankelijk van hoeveel ventilatie u wilt. Door de vormgeving wordt door de schuine hoek ook voorkomen dat er water in huis komt als het regent. De flexibiliteit van deze kiepramen betekent dat als u in een kleinere ruimte, zoals de badkamer, een raam wilt kunnen openen voor ventilatie, u dit kunt doen zonder dat een groot raam terug de kamer in zwaait.

Gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Omdat een kiepraam volledig in huis kan worden geopend, is het heel gemakkelijk om zowel de binnenkant als de buitenkant schoon te maken zonder een ladder te gebruiken voor ramen op de bovenverdieping. U loopt dan ook niet het risico om naar buiten te leunen. Een kiepraam is ook gemakkelijk te openen en te sluiten, omdat het raam naar binnen opengaat en niet naar buiten. Kiepramen zijn vooral goed voor grote raamruimtes, omdat ze ook een vrij uitzicht en veel natuurlijk licht in een kamer bieden.

Luchtdicht afgesloten voor isolatie

Een kiepraam heeft over het algemeen een betere luchtdichting dan een schuifraam. Dit betekent dat het minder vatbaar is voor waterlekkage en koude tocht en dat u meer van uw verwarming binnen houdt. Kiepramen zijn bijzonder geschikt in woningen waar kinderen opgroeien. Doordat u de ramen een klein beetje naar binnen kunt kantelen, is deze stijl bijzonder geschikt voor eengezinswoningen met kleine kinderen. U kunt het huis nog steeds ventileren zonder het risico dat kinderen eruit vallen of dat vingers bekneld raken. Omdat deze ramen volledig kunnen worden geopend, kunnen ze ook een brandtrap vormen in geval van nood.

Raamdecoratie voor kiepramen

Een kiepraam vraagt om een bepaald type raamdecoratie. Alle verschillende soorten zijn op het kiepraam bevestigt waardoor de functionaliteit gewaarborgd blijft. Je kunt kiezen uit o.a.:

 • Dubbele plisségordijnen
  Plissé gordijnen worden ook wel vouwgordijnen genoemd. Stijlvol en handig tegen inkijk,
 • Duo rolgordijnen
  Een duo rolgordijn wordt bevestigd op het kiepraam. De twee banen stof bewegen langs elkaar waar je ze half open of helemaal dicht kunt doen.
 • Houten lamellen
  Houten lamellen zijn echte sfeermakers. De lamellen zijn zeer geschikt voor het reguleren van zonlicht.
 • Aluminium lamellen
  Werken hetzelfde als houten lamellen, hebben alleen een andere uitstraling
 • Shutters
  Shutter worden op het raam gemonteerd, hebben veel uistraling en zorgen voor een perfecte lichtregulatie

Kiepramen online bestellen

Het is zelfs mogelijk om een kiepraam online te bestellen. Volg de instructies voor het opmeten en je hebt exact de juiste afmetingen voor je kiepraam.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties