Waarom jij ook een goede douchedrain moet hebben!

Het verbouwen van de badkamer wordt vaak lang uitgesteld. Dat is ook niet vreemd, want het vraagt doorgaans om een flinke investering. Juist doordat een badkamerverbouwing duur is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de keuzes die je tijdens de verbouwing maakt toekomstbestendig zijn. Tenslotte wil je niet dat je badkamer na een aantal jaar alweer gedateerd oogt. Door enkele simpele aanpassingen te maken, zorg je ervoor dat je badkamer meteen stuk moderner oogt. Eén van de manieren waarop je de badkamer moderner kunt laten ogen is het plaatsen van een goede douchedrain in plaats van een ouderwets doucheputje. Maar wat een douchedrain precies en wat zijn de voordelen hiervan ten opzichte van een doucheputje? In dit artikel vertellen we het!

Wat is een douchedrain precies?

In principe is de functie van een douchedrain precies hetzelfde als dat van een doucheputje. Een douchedrain is vergelijkbaar met een douchegoot. Tijdens het douchen zal het overtollige water door de douchedrain worden opgevangen en afgevoerd. In tegenstelling tot de traditionele doucheputjes, loopt het water bij een douchedrain wel snel weg. Door een douchedrain in je badkamer te plaatsen sta je dus nooit meer in een laag water te douchen. Naast dit praktische voordeel, oogt een douchedrain ook een stuk moderner dan een ouderwets doucheputje. Als je ervoor kiest om je badkamer te renoveren, dan mag een douchedrain dus eigenlijk niet meer ontbreken!

Douchedrain op maat kopen

Hoewel je ervoor kunt kiezen om een standaard formaat douchedrain te kopen, moet een douchedrain vaak op maat worden gemaakt voor de badkamer waarin deze wordt geplaatst. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de kleur van de douchedrain af te stemmen op de stijl van de rest van de badkamer. Ook moet je ook een keuze maken uit de verschillende materiaalsoorten waarin douchedrains verkrijgbaar zijn. De meeste douchedrains zijn gemaakt van chroom of roestvrij staal (RVS), waardoor je weinig tijd hoeft te besteden aan het onderhouden ervan.

Douchedrain zelf plaatsen of laten plaatsen

Als je zelf een beetje handig bent is het plaatsen van een douchedrain waarschijnlijk een eenvoudig klusje. Als je de badkamer laat rennoveren door een aannemer, dan is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je ook de douchedrain door de aannemer laat plaatsen. Als je ervoor kiest om zelf aan te slag te gaan, dan is het belangrijk om er bij het kopen van een douchedrain goed op het formaat te letten. Douchedrains zijn doorgaans in allerlei (standaard) formaten verkrijgbaar. Soms is het noodzakelijk om de douchedrain op maat te maken voor jouw badkamer, maar ook dit kun je prima zelf doen.

Wat kost een douchedrain?

De prijs van een douchedrain is voornamelijk afhankelijk van de materiaalsoort en afmeting. Gemiddeld genomen ligt de prijs van een douchedrain tussen de 50 en 200 euro, afhankelijk van je wensen. Als je de douchedrain door een aannemer laat plaatsen, dan moet je de plaatsingskosten hier natuurlijk ook nog bij rekenen. In principe kun je douchedrains ook prima via het internet bestellen. Let dan alleen wel goed op de afmetingen, zodat je zeker weet dat het in je badkamer past!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties