Waarom GU10 ledspots opnemen in je lichtplan?

De juiste verlichting in huis draagt bij tot een fijne sfeer. Of je kunt met een goede lamp de aandacht richten op een bepaald punt in de woonkamer. Bijvoorbeeld door een spotje te plaatsen bij een mooie kamerplant, of boven een schilderij aan de muur. Ben je bezig met nieuwbouw van je woning, of heb je renovatieplannen? Denk er dan ook eens aan om het lichtplan in het ontwerp mee te nemen. Zo krijg je de beste verlichting in huis met GU10 ledspots, op de punten die jij wilt.

Wat is een lichtplan?

Bij de standaard bouw van een woning zitten de lichtpunten vaak ook op standaard plaatsen. En dat kan dan op een plek zijn die jou niet zo goed uitkomt. Omdat je daar bijvoorbeeld helemaal geen GU10 ledspots wilde ophangen. Want de eettafel wil je niet op de geijkte plaats neerzetten, maar net aan de andere kant van de kamer. En daar is geen lichtpunt in het ontwerp opgenomen. Om nu te voorkomen dat je na het afronden van de bouw met vervelende werkzaamheden komt te zitten omdat je een aantal lichtpunten om je GU10 ledspots op te hangen, wilt wijzigen, is het verstandig vooraf al een lichtplan in te dienen bij de architect. Dat scheelt niet alleen een hoop extra werk achteraf, maar ook extra kosten. Mocht je gaan verbouwen dan is dat het ideale moment om ook een lichtplan te bedenken voor de nieuwe inrichting. Dan kun je eindelijk optimaal profiteren van de lichtpunten in huis.

Goede verlichting met GU10 ledspots

Een woonkamer vraagt niet alleen om sfeerverlichting, het is ook belangrijk dat er goede verlichting aanwezig is. Niemand wil constant in een half verlichte kamer zitten. Je kunt bijvoorbeeld niet lezen, omdat je niet voldoende licht hebt. De GU10 ledspots zijn ideale spots. Niet voor niets is deze spot één van de meest gebruikte in woonkamers. De naam heeft een hele technische oorsprong, gebaseerd op de fitting en de staafjes die 10 mm van elkaar af staan. Maar eigenlijk is het belangrijkste om te weten dat het een spot is die voldoende licht geeft en ook nog eens in alle soorten lampen past.

GU10 ledspots voor iedere ruimte en inrichting

Doordat de GU10 ledspots zo populair zijn is er ook heel veel keuze als het gaat om lampen waar ze in passen. Want bij GU10 ledspots denk je misschien aan een spotje wat je ook werkelijk aan de muur of aan het plafonds bevestigt. En wat je vervolgens heel gericht op een punt in de ruimte laat schijnen. Maar dat hoeft niet. De GU10 ledspots kun je in heel veel verschillende lampen plaatsen. Waardoor het ook toepasbaar is in verschillende soorten ruimtes. Hang een mooie plafonniere in de badkamer of in de hal bij de voordeur. Boven de eettafel hang je een decoratieve hanglamp en in de keuken kan het ingebouwd worden als lamp boven het aanrecht of in een keukenkastje. Vaak worden GU10 ledspots lampen geleverd met een dimmer. Zo heb je niet alleen een energiezuinige lamp, maar kun je ook nog zelf de sfeer bepalen, bij iedere gelegenheid.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties