Waarom is een bouwkundige keuring verstandig?

Ben je helemaal verliefd geworden op een woning? Wees dan niet te snel met de koop ervan. Er kunnen namelijk verschillende gebreken zijn die je op het eerste gezicht niet zelf ziet. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de bouwkundige staat van het huis voordat je deze koopt. Verbouwingen of reparaties kunnen namelijk veel geld kosten. Het is daarom slim om voor de koop een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, zodat je door het bouwkundig rapport inzicht krijgt in de huidige staat.

Wat is een bouwkundige keuring precies?

Een bouwkundige keuring is een uitgebreide keuring van een woning. Hierbij wordt er gekeken naar de huidige staat van de woning. Hierbij worden verschillende bouwdelen meegenomen zoals de fundering, ramen, ventilatie, leidingen, wanden, elektriciteit, het dak etc. In het bouwkundig rapport wordt er uitgebreid verslag gedaan over alle onderdelen. Hier lees je wat de staat is van het onderdeel, wat er eventueel gerepareerd of gerenoveerd moet worden en wat de verwachte kosten hiervan zijn. 

Voor alle soorten huizen

Veel mensen denken dat een bouwkundige keuring alleen noodzakelijk is voor oudere woningen, maar dit is zeker niet het geval. Ook bij nieuwbouwhuizen is het erg handig om meer inzicht te krijgen in de bouwkundige staat. Wanneer je weet dat de vorige bewoners zelf verbouwd hebben, is het helemaal verstandig om de woning te laten keuren. Vooral de elektra is dan een belangrijk onderdeel. Je wilt immers zeker weten dat deze juist aangelegd is voordat er ongelukken ontstaan.

Een keuring voor het kopen van een huis

Het is verstandig om een bouwkundige keuring uit te voeren voor de koop van een huis. Er zijn namelijk veel gebreken die je met het blote oog niet kunt zien. Het kan dan zo zijn dat je eigenlijk te veel betaalt voor een huis dat in slechte staat verkeert. Met een bouwkundige keuring heb je meer informatie en kun je eventueel ook onderhandelen wanneer er veel gebreken blijken te zijn. Ook weet je door middel van een bouwkundig rapport ook wat je ongeveer kwijt gaat zijn aan onderhoud of reparaties. Dit kun je voor de koop meenemen in je budget.

Schakel een bouwkundig expert in

Een bouwkundige keuring moet uitgevoerd worden door een expert van een onafhankelijk bedrijf. Op deze manier weet je zeker dat de keuring betrouwbaar en accuraat is. Een keuring is moeilijk om zelf uit te voeren, vooral als je weinig verstand hebt van bouwkunde. Er zijn namelijk veel onderdelen die je niet met het blote oog kunt meten. Schakel daarom altijd een expert in voor deze klus. Door een expert als Huiskeur kun je een betrouwbaar bouwkundig rapport laten opstellen. Hierdoor krijg je meer inzicht in jouw droomhuis en weet je precies waar je aan toe bent.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties