Voordelig een ligbed kopen in de nazomer

Vorig jaar was een goed jaar voor de tuinbranche. De omzet steeg in vergelijking met een jaar eerder met 6,5 procent. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Tuinbranche Nederland.

Meer groen

De omzetgroei is mede dankzij de verkoop van barbecueartikelen en tuinmeubelen. Door met name de warme zomers wordt meer geld besteed aan het buiten gebeuren. Het vergroenen van de tuin door minder bestrating en meer bomen en planten is terug te zien in de omzet. Mensen beseffen bijvoorbeeld dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de insectenstand in Nederland. Meer groen en diverse planten bieden een beter leefklimaat voor insecten, die verantwoordelijk zijn voor de bestuiving van 80 procent van de eetbare gewassen in Nederland. Verstedelijking is een groot probleem voor de bijen- en vlinderpopulaties. In bebouwde omgevingen met weinig groen is het bovendien warmer en kan water niet goed afgevoerd worden, waardoor wateroverlast kan ontstaan.

Water

Door het voeren van acties door de tuincentra zoals de ‘Maand van de watervriendelijke tuin’ werden artikelen die met de opslag en verspreiding van water te maken hebben, flink verkocht bij tuincentra. Ook gemeenten hebben meer aandacht voor biodiversiteit en watervriendelijk groen. Zij stimuleren mensen om daarmee bezig te zijn, bijvoorbeeld door subsidies voor regentonnen en vergroening op daken te verstrekken.

Kerst

Met de kerst zijn er speciale shows bij de tuincentra. Alles wat de te maken heeft met de kerst wordt voorin de winkel gelegd. In feite is dit het beste moment om tuinmeubels te kopen. Tuinstoelen bestellen kun je het beste in de winterperiode doen. Er zijn restanten van bepaalde meubelmerken die behoorlijk afgeprijsd zijn. Met de komende Paas shows komen de nieuwe collecties en de tuincentra willen de oude collectie graag kwijt. Kortingen van 30 procent of meer zijn mogelijk.

Zomer

De nieuwe zomerverwachting, gemaakt door de deskundigen van World Climate Service, gaat uit van een herhaling van de zomer van vorig jaar, inclusief de droogte en de hittegolven die we toen hadden. De Zomer van 2018 was uniek. In de periode 1981-2010 is het in een gemiddelde zomer 17,0 graden. De zomer van 2018 stak hier dus met kop en schouders bovenuit met een gemiddelde van 18,9 graden. Fijne nieuwe tuinstoelen is dan een prima investering.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties