Verbouwen? Vergeet geen stucloper aan te schaffen

Ga je verbouwen, maar wil je wel dat je vloer daarbij mooi blijft? Dan kun je een stucloper gebruiken om de vloer te beschermen. Wat is een stucloper precies, welke verschillende soorten heb je allemaal, en hoe gebruik je het? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is een stucloper?

Een stucloper beschermt de vloer tijdens verbouwingen. Het is gemaakt van heel sterk Kraft-karton. Daarnaast is het materiaal waterbestendig, doordat het aan beide kanten een waterdichte PE-laag heeft. Dat maakt dat je een stucloper ook prima kunt gebruiken bij verbouwingen buiten. Ga je binnenkort verbouwen, binnen of buiten? Je kunt goede stuclopers kopen op de website van Kortpack.

Welke soorten stuclopers zijn er?

Je hebt verschillende soorten stuclopers voor verschillende soorten vloeren. Zo heb je stuclopers voor harde vloeren, maar ook voor zachte vloeren en ademende vloeren. Stuclopers voor harde vloeren worden het vaakst gebruikt. Denk dan aan vloeren van tegels, laminaat, parket of beton. Stuclopers voor harde vloeren zijn heel flexibel, ze kunnen bijvoorbeeld ook worden ingezet voor trappen. Heb je vloerbedekking of tapijt in huis? Dan kun je het beste kiezen voor een stucloper voor een zachte vloer. De onderkant van deze stucloper heeft een kleeflaag, waardoor hij goed blijft liggen op de zachte ondergrond. Wanneer er net een nieuwe vloer is geplaatst, kies je voor een stucloper voor ademende vloeren. Deze zorgen voor een ademende werking, zodat de vloer kan ventileren. Een net geplaatste vloer moet goed kunnen blijven ademen, omdat er anders kristallisatie kan ontstaan. De kans is groot dat de vloer dan vlekken krijgt of zelfs verkleurt.

Hoe gebruik je een stucloper?

Je moet wel weten hoe je een stucloper gebruikt voordat je hem legt, omdat dit anders fout kan gaan. Om schade te voorkomen, is het belangrijk dat de stucloper op de juist manier wordt gelegd. Zorg er allereerst voor dat de vloer waar je de stucloper gaat leggen droog en schoon is. Start met het leggen van de eerste stroken langs de muren. Plak de stuclopers hier vast, en snijd de randen op maat met een stanleymes. Wanneer alle randen zijn bedekt, kun je beginnen met het leggen van de volgende strook vlak langs de eerste strook. Zorg voor een overlap van minimaal vijf centimeter. Je kunt de naden afplakken met speciale stucloper tape. Herhaal het leggen van de stroken totdat de hele vloer is bedekt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties