Nu de kou definitief achter ons ligt en de bomen en planten weer volop in bloei staan, gaan velen van ons hard aan de slag in de tuin. Nieuwe plantjes, andere bestrating of gewoon het dagelijkse tuinonderhoud: we hebben allemaal wel een reden om lekker buiten bezig te zijn. Bent u ook een liefhebber van tuinieren en kunt u niet wachten om buiten aan de slag te gaan? Let er dan wel op dat u goed gekleed de tuin in gaat. Beschermende tuinkleding kan u daar bij helpen.

 

Wat wordt er verstaan onder tuinkleding?

Tuinkleding beschermt u tegen vuil en stoten. Dit is bijvoorbeeld van belang als u met het zwaardere werk, zoals bestraten, aan de slag gaat. U kunt bij deze kleding voor in de tuin denken aan: veiligheidsschoenen, tuinbroeken, handschoenen en shirts of jassen. Deze items beschermen u op verschillende manieren:

  • Veiligheidsschoenen zorgen ervoor dat uw voeten niet beschadigd raken als er een zwaar voorwerp op valt. Bovendien zorgt een goed voetbed ervoor dat u geen blaren krijgt en dat u op comfortabele wijze kunt tuinieren.
  • Een tuinbroek of overall is uiteraard erg prettig als u niet vuil wilt worden. Aarde en andere materialen in de tuin kunnen uw kleding nu eenmaal flink vies maken. Maar een tuinbroek is ook handig om uw tuingereedschap in op te bergen terwijl u aan het werk bent. Zo heeft u het kleine gereedschap altijd bij de hand.
  • Meestal tuinieren we als het mooi weer is en de zon schijnt. Heerlijk natuurlijk, maar het risico op verbranden is groot. Daarom is het van belang dat u altijd een shirt of trui draagt. Let er daarbij op dat deze lekker zit en dat het van een degelijk materiaal is gemaakt. Dat werkt wel zo fijn én het voorkomt voortijdige slijtage van uw kleding.
  • Bij het bollen planten of schoffelen krijgen uw handen aardig wat te voorduren. Met goede werkhandschoenen beschermt u uw handen tegen vuil, stoten en blaren.
  • Het hoofd is vrijwel nooit bedekt, en juist bij een felle zon brengt dat de nodige gevaren met zich mee. Maak uw tuinkleding daarom af met een hoed of pet, zodat u niet verbrandt.

 

Ook geschikt in de tuin: vrijetijdskleding

Natuurlijk heeft niet iedereen echte tuinkleding in de kast hangen. Geen probleem, want ook uw gewone vrijetijdskleding kunt u met een gerust hart dragen tijdens het tuinieren. Het belangrijkste aan tuinkleding zijn de veiligheid en het draagcomfort. Let er dus op dat uw vrijetijdskleding aan deze eisen voldoet, want dan kunt u op een veilige manier uw groene vingers laten wapperen! Bent u nu een échte tuinliefhebber en bent u benieuwd wat er aan specialistische tuinkleding verkrijgbaar is? Op het internet vindt u voldoende mogelijkheden voor de aanschaf van goede tuinkleding. Zo zorgt u ervoor dat niet alleen uw tuin, maar ook uzelf goed voor de dag komt!

 

Engelbert-Strauss is het leidende Europese postorderbedrijf voor werkkledij en arbeidsveiligheid. Het familiebedrijf werkt met een wereldwijd netwerk van producenten, designers en techniekers voor de ontwikkeling van praktische producten voor handwerk, industrie en dienstenverlening. Met 800 medewerkers heeft het bedrijf rond 20.000 artikelen voor werkkleding, arbeidsveiligheid en accessoires permanent beschikbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *