Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Uw badkamer verbouwen is iets wat u liever niet te vaak gaat doen, daarom is het zeer belangrijk om bij het verbouwen van uw badkamer voor kwalitatieve materialen te kiezen. Het verbouwen van de badkamer biedt veel mogelijkheden om water en energie te besparen. Dat kan al met simpele middelen zoals een waterbesparende douchekop en doorstroom begrenzers op de kranen te plaatsen. Ingrijpender is de aanschaf van een warmwatertoestel met een hoog rendement. Dit is zuinig met energie en geeft daarom minder milieubelasting.

badkamer verbouwen
badkamer verbouwen

Nu u toch uw badkamer gaat verbouwen, kijk u best ook direct of u eventueel bepaalde warmwatertoestellen ook kunt gaan verplaatsen zodat die zich dichter bij de badkamer en de keuken gaan bevinden, op die manier kan u warmte verlies via de leidingen gaan beperken.

Is het niet mogelijk het toestel dichtbij te plaatsen, kijk dan eens naar de leidingen. Vaak zijn de leidingen vertakt en lopen via omwegen naar de plaatsen waar u warm water wilt hebben. Door directe, onvertakte leidingen aan te leggen hoeft u minder lang te wachten voor u warm water hebt en bespaart u tot 13% op het energiegebruik.

De badkamer wordt meer en meer de kamer om tot rust te komen, het is dus goed om bij het verbouwen van uw badkamer ook al enkele voorzieningen te treffen waarmee u zich beter kan gaan ontspannen. Er bestaan speciale luxebaden waarin u subliem kunt relaxeren, wanneer het in het budget past is het zeker de moeite om hier even over te informeren.

Tips

  • Zeker in de badkamer is het belangrijk te zorgen voor voldoende ventilatie
  • Als warmwaterleidingen door onverwarmde ruimten lopen, isoleer dan de leidingen. Dit voorkomt warmteverlies.
  • Er bestaat speciale tegelverf waarmee u tegels een nieuw kleurtje kunt geven. U hoeft de tegels dan niet te vervangen.
  • Voor meer verbouwtips kunt u ook eens kijken op www.verbouwen-info.nl
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pien
Pien
3 jaren geleden

Door corona was ik gestart met eigen projecten thuis te doen. Een van de projecten was het aanpakken van de badkamer. Natuurlijk had ik geen idee waar te starten, dus ik was zeer verheugd toen ik deze artikel tegenkwam. Dank je voor die tips. Ik kijk zeker uit naar meer van zulke artikelen.