0 0 votes
Artikelbeoordeling

.


Lijmen of kitten is niet moeilijk. Met de juiste instructies kunt u dit prima zelf doen. Daarom vandaag alles wat u moet weten indien u gaat lijmen of kitten

Welke soorten kit bestaan er?

Siliconenkit
Een schimmelwerende kit met elastische eigenschappen. Wordt met name gebruikt in badkamers en keukens.

Acrylaatkit
Acrylaatkit is overschilderbaar en dient als opvulmiddel bij scheuren in plafonds en muren.

Tip 1: buiten kitten

Indien u buitenshuis gaat kitten, doe dit dan het liefst in het voorjaar of in het najaar. Kieren en scheuren zetten in de zomer namelijk uit, en in de lijmen en kittenwinter worden ze kleiner. Het is dus verstandig tussen deze seizoenen in te kitten, omdat de breedte van een kier dan halverwege ligt.

Tip 2: afsnijden van de lijmtuit

Vaak gaat het hier fout. Let erop dat je de tuit niet te ver afsnijd waardoor er een te grote opening ontstaat. Het beste is om vooraf de kier of scheur te controleren, en de lijmtuit zo af te snijden dat deze de breedte heeft van de kier of scheur.

Tip 3: Snij in een hoek van 45°

Snij de lijmtuit af in een hoek van 45° en let op dat de opening niet te groot wordt, je kunt hem altijd nog groter maken.

Tip 4:Goed schoonmaken & stop niet halverwege

Maak voordat je gaat kitten de voeg schoon en vetvrij. Probeer in een keer door te kitten en niet halverwege te stoppen. Doordat je halverwege stopt ontstaat er een kit ophoping. Dit geeft lelijke oneffenheden en extra werk achteraf.

Tip 5: oefen een gelijkmatige kracht uit

Probeer een constante en gelijkmatige kracht uitoefenen op de hendel. Hou er rekening mee dat indien je stopt met knijpen de kit toch nog even door blijft stromen.

Tip 6: Een duwende of trekkende beweging?

De kitspuit hanteren met een duwende of trekkende beweging. De meningen over wat het beste werkt verschillen hierover. Advies is om het gewoon te proberen. Zolang de kit goed in de kier komt zijn beide methoden prima.

Tip 7: Glad maken van de kitranden

De kitranden kunt u mooi glad maken met een lepel of een speciale kitlepel. Eventueel de lepel vochtig maken met water voor een super strak resultaat. Je vinger bevochtigen en de kitrand gladstrijken is ook een optie, maar let op, de kit kan giftige stoffen bevatten.

Tip 8: Goed afsluiten

Na gebruik de kit spuit goed afdichten om opdroging van de kit te voorkomen!

Instructievideo wasbak afkitten
Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Herry
Gast
Herry
4 jaren geleden

Er blijkt een klein kiertje overgebleven te zijn in de net aangebrachte kitrand. Hoe is dat aan te pakken?

Ralph
Ralph
4 jaren geleden

Je kunt dat gerust opvullen met wat extra kit indien het om een klein kiertje gaat

Kitter
Gast
Kitter
4 jaren geleden

Ik zie nu in m’n huis veel scheuren en naden in kitwerk, verfwerk en gipswerk enz. Is het nou niet slim om deze scheuren af te kitten?

0 0 votes
Artikelbeoordeling