Tegels in je woonkamer

Het is bijna die tijd van het jaar. Nog even de Kerst en Oud & Nieuw en dan zitten we zo maar weer midden in de saaie, koude wintermaanden januari en februari. Het duurt dan echt nog wel even voor we opnieuw kunnen gaan genieten van het lente-zonnetje en de eerste ontluikende natuur. Misschien een idee om in de tussentijd je huis eens een opfrisbeurt te geven. En dan niet snel een nieuw lampje of wat kussentjes. Nee, echt aan de slag. Wat dacht je van een nieuwe vloer in je woonkamer?

Wie aan de slag gaat met de woonkamervloer maakt al snel de keuze uit bijvoorbeeld parket, massief hout, laminaat of wellicht tapijt. Maar een optie die velen wellicht niet overwegen:

Vloertegels.

Deze zijn natuurlijk prima geschikt voor de keuken, de badkamer en het toilet maar kunnen zeker ook een verrijking zijn voor je woonkamer. Helemaal omdat je tegenwoordig kunt kiezen uit zeer vele formaten en met zeer verschillende uitstraling.

Voordelen vloertegels

Vloertegels zijn bovenal heel hygiënisch en zeer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Maar ze zijn ook nog eens sterk en waterbestendig en gaan bijzonder lang mee. Dus geen angst voor krassen, vlekken of putten door wild spelende kinderen, een omgevallen glas rode wijn of de naaldhakken van de buurvrouw. En vandaag de dag is er een enorme verscheidenheid aan tegels beschikbaar. Door de vele beschikbare uitvoeringen, designs en materialen zijn de toepassingsmogelijkheden eigenlijk eindeloos en geschikt voor vrijwel ieder type interieur.

Houtlook

Een heel speciale soort tegels, ook voor in je woonkamer, is de keramische tegel die is voorzien van een houtlook. Dit zogenoemde keramisch parket is eigenlijk niet meer van echt hout te onderscheiden en verkrijgbaar in vele soorten hout-imitaties zoals eiken, beuken en kersen. Met zulke prachtige tegels, die in niets meer doen denken aan de rood-bruine plavuizen die in de jaren 70 zo populair waren, combineer je de warme uitstraling van hout met het comfort van keramiek
waarbij geregeld stofzuigen en soms wat dweilen al voldoende is de vloer in perfecte staat te houden.

Vloerverwarming

En nog een tip als je vloertegels overweegt: denk als alternatief voor traditionele CV-radiatoren ook eens aan het toepassen van vloerverwarming. Tegels zijn, als hoofdverwarming of bijverwarming, bijzonder geschikt voor deze manier van verwarmen die zorgt voor gelijkmatige verwarming op basis van een lage watertemperatuur. Hierdoor blijft je kamer op een aangename temperatuur met een stuk minder luchtcirculatie. Dat zorgt op z’n beurt weer voor minder stof in huis en bovenal
natuurlijk een plezierige besparen op de energierekening die kan oplopen tot wel 6 á 15 procent. De moeite waard toch?

Boodschappenlijstje

Ben je op zoek naar de juiste tegels voor je woonkamer, keuken, badkamers of anders dan hebben we een handig boodschappenlijstje samengesteld. 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties