Sfeer creëren in je tuin met led verlichting

Wanneer je een mooie tuin hebt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Ook richting de herfst en de winter wanneer het weer minder wordt en het misschien niet meer zo lekker is om buiten te zitten. Wanneer je mooie objecten of planten en bomen in de tuin hebt staan kun je er voor zorgen dat deze in het donker extra mooi uitgelicht worden. Zo kun je vanuit je huis of wanneer je in het donker thuis komt gelijk genieten van een mooi verlichte tuin. Een mooie manier om dit te doen en tevens een manier die energiezuinig is, is via led verlichting. Zo kun je werken met staande buitenlampen om een pad subtiel te verlichten. Je staat niet meteen in de schijnwerpers maar creëert daarmee veel meer sfeer waarbij je een beetje het effect van kaarsen en fakkels krijgt. Een andere manier om dit effect voor elkaar te krijgen is door middel van led grondspots die je bijvoorbeeld in een houten rand kunt verwerken. Deze grondspots zijn ook ideaal om rond een vijver of een fontein te plaatsen.

Heb je een object in de tuin staan dan kan het ook mooi zijn om met staande ledspots te werken die kantelbaar zijn. Zo kun je het object ook echt in de schijnwerpers zetten. Zeker wanneer het object een lichte witte kleur heeft kan dit een heel mooi effect geven. Zoals bijvoorbeeld met beelden of een fontein.

Maak wel gebruik van de juiste led spots

Wanneer je led verlichting voor buiten gaat gebruiken dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste led verlichting kiest. Voor buiten gelden immers andere maatstaven dan voor binnen gebruik. Voor het gebruik van led spots voor buiten zal je op het IP getal moeten letten. Dit getal staat voor de mate van waterdichtheid. Voor badkamers maak je bijvoorbeeld gebruik van IP65 spots. Maar voor buiten kun je het beste kiezen voor led spots met IP68. Deze led spots zijn zeker weten goed water dicht en bestand tegen harde regen en sneeuw.

Lichtsensoren voor energiebesparing

Led verlichting bij de voordeur hoeft natuurlijk niet de hele avond en nacht te branden. Deze verlichting is namelijk meer functioneel dan sfeervol, al mag het er best mooi uitzien natuurlijk. Speciaal hiervoor zijn er verschillende accessoires zoals sensoren die detecteren wanneer iemand in de buurt is. Alleen wanneer er iemand in de buurt is springt de verlichting dan aan, dat scheelt toch weer in energiegebruik en zo kun je de deur altijd goed vinden.

Dimbare led spots voor buiten

Voor buitenlichting met led spots is het tevens ook mogelijk om gebruik te maken van dimmers. Zo kun je nog meer sfeer maken in de tuin zonder dat het licht echt fel wordt. Dimmers kun je gewoon inzetten voor grondspots en staande led spots. Het enige waar je op moet letten is dat de led lampen dimbaar zijn, iets wat vrijwel altijd het geval is en wat ook duidelijk op de verpakking aangegeven moet staan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties