Rode kornoelje – Cornus sanguinea

De rode kornoelje is een breed uitgroeiende struik die twee tot wel 5 m hoog kan worden. De jonge twijgen zijn rood, en aan de schaduwkant groen gekleurd. De knoppen zijn dicht tegen de twijgen aangedrukt. Deze struik heeft witte bloemen die bloeien vanaf eind mei. Deze struik gedijt zeer goed in schaduwrijke omgeving en groeit zowel op vochtige als wel op droge grond. In de herfst worden de bladeren donkerrood, waardoor het een zeer decoratieve struik is.

De rode kornoelje is een plant van de Cornaceae-familie die in heel Europa voorkomt, behalve in de verre noordelijke streken. De struik groeit als 3 meter hoge heggen en loofbossen op licht vochtige plaatsen met voedselrijke grond. Het heeft groene bladeren die ovaalvormig zijn en 4 cm lang. Ze hebben opvallende nerven aan hun randen en uiteinden waar punten of scherpe punten verschijnen als je ze van dichtbij bekijkt. Het lijkt op de punt van een inktpen, nadat je erop bent gewezen door iemand anders vergeet je het nooit meer!

Bloemen: viertalig, wit, scherm vormig
vruchten: blauw zwart.

Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' - XL

33,68
Bol.com
as of 23 januari 2024 09:02

Kenmerken

Type plant Struik
Kleur Groen
Verpakkingsinhoud Pot 30 cm doorsnee
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Nee

Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' of Rode kornoelje XL-serie - Informatie:Schitterende Kornoelje met opvallende oranjerode twijgen in de winter. Knip deze takken na de winter hard terug om veel nieuwe scheuten te krijgen voor de volgende winter.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties