Plezier met kunstgras in je tuin

Hoewel het onderhouden van een gazonnetje volgens sommige mensen een leuk klusje is, vinden veel tuiniers het een vreselijk karwei. Toch vinden diezelfde mensen gras in hun tuin vaak wel erg mooi staan. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om kunstgras in hun tuin te (laten) plaatsen. Kunstgras is tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van echt gras, waardoor het een manier is om een prachtig gazonnetje in je tuin te hebben, zonder dat je er zelf werk aan hebt. Ben je benieuwd wat de voordelen van kunstgras precies zijn? In dit artikel lees je het!

Wat zijn de voordelen van kunstgras in je tuin?

Kunstgras heeft tal van voordelen ten opzichte van normaal gras. We hebben een aantal van de belangrijke voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet.

  • Kunstgras hoef je nooit te besproeien. In tegenstelling tot normaal gras, hoef je kunstgras ook in de warme zomermaanden nooit te besproeien. Het kunstgras zal ook zonder een regelmatige sproeibeurt namelijk prachtig blijven.
  • Kunstgras hoef je niet te maaien. Een ander groot voordeel van kunstgras ten opzichte van normaal gras is dat je kunstgras nooit hoeft te maaien. Goed nieuws dus voor de mensen die grasmaaien een vervelend klusje vinden!
  • Met kunstgras geen onkruid meer. Als je ervoor kiest om kunstgras in je tuin te plaatsen, dan kies je er ook meteen voor geen onkruid meer te hoeven wieden. Er zal namelijk geen onkruid door het kunstgras heen gaan groeien.
  • Kunstgras is een heerlijke ondergrond voor kinderen. In tegenstelling tot normaal gras, is kunstgras stevig genoeg voor kinderen om op te spelen. Daarnaast vinden kinderen het vaak heerlijk om op gras te spelen. Twee vliegen in één klap dus!
  • Kunstgras heeft een lange levensduur. Afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras, ligt de levensduur van kunstgras gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar. In principe kun je na het aanschaffen van kunstgras er dus lange tijd van genieten.
  • Je kunt kunstgras zelf leggen. Als je een beetje handig bent, is het leggen van kunstgras een fluitje van een cent. Ben je niet zo’n doe-het-zelver? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het kunstgras door iemand anders te laten leggen. Het leggen van kunstgras kost hoogstens een paar uurtjes, waardoor de kosten hiervoor vaak ook nog te overzien zijn als je het door een bedrijf laat plaatsen!

Kunstgras is de perfecte oplossing als je kinderen hebt

Als je kinderen hebt, dan is het vaak lastig om een geschikte ondergrond voor in je tuin te vinden. Tenslotte vind je het belangrijk dat je kinderen het fijn vinden om in de tuin te spelen, maar je wilt natuurlijk niet dat je de ondergrond in je tuin elk jaar moet vervangen. Eén van de meest geschikte ondergronden voor in de tuin als je kinderen hebt is kunstgras. Doordat kinderen zich op kunstgras vrijwel niet kunnen bezeren, is het één van de veiligste ondergronden voor in de tuin. Daarnaast is kunstgras ook een zeer duurzame optie, want het materiaal is dusdanig stevig dat het met gemak zo’n 10 tot 25 jaar mooi blijft!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties