Moestuinkalender mei, welke werkzaamheden uitvoeren in de moestuin in mei?

De lente is in volle gang en mei is de ideale maand om je moestuin op te frissen en voor te bereiden op de warme zomermaanden. Hier zijn enkele tips voor werkzaamheden in de moestuin in mei:

 • Plant zomerbloemen zoals dahlia's, zinnia's en goudsbloemen. Dit zorgt voor een kleurrijke tuin en biedt voedsel aan bijen en andere nuttige insecten.
 • Snijd overtollig blad weg van vaste planten en verwijder uitgebloeide bloemen om plaats te maken voor nieuwe groei.
 • Begin met het planten van zomergroenten zoals courgette, tomaten en paprika's. Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien en geef ze regelmatig water.
 • Verwijder onkruid voordat het de kans krijgt om te bloeien en zaadjes te vormen. Onkruid verstoort de groei van je gewassen en kan moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal is uitgebloeid.
 • Controleer op plaaginsecten en behandel indien nodig. Plaaginsecten zoals bladluizen en witte vlieg kunnen de groei van je gewassen belemmeren en zelfs tot hun dood leiden. Gebruik biologische middelen of neem contact op met een professioneel tuinier om de plaag te bestrijden.
 • Geef je planten regelmatig water, vooral als het droog is. Planten hebben water nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat je planten voldoende water krijgen door ze te sproeien of door een irrigatiesysteem te gebruiken.

Met deze tips kun je je moestuin in mei in topconditie houden en genieten van een prachtige tuin vol met zomerbloemen en groenten. Blijf regelmatig werken in je moestuin en geniet van het resultaat!

Welke groenten kan ik planten of zaaien in de maand mei?

In mei is het nog niet te warm om groenten te planten, dus het is de ideale maand om zomergroenten te zaaien en te planten. Hier zijn enkele groenten die je in mei kunt planten in je moestuin:

 • Tomaten: Tomaten zijn een van de meest populaire zomergroenten en kunnen in mei geplant worden. Kies voor rassen die geschikt zijn voor je klimaat en geef ze voldoende ruimte om te groeien en te bloeien.
 • Paprika's: Paprika's zijn een andere populaire zomergroente die in mei geplant kan worden. Kies voor rassen die geschikt zijn voor je klimaat en zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om te groeien.
 • Courgette: Courgette is een snelgroeiende zomergroente die in mei geplant kan worden. Kies voor rassen die geschikt zijn voor je klimaat en geef ze voldoende ruimte om te groeien.
 • Aardappelen: Aardappelen kunnen in mei geplant worden door middel van het "planten in potjes" methode. Dit houdt in dat je aardappelen in kleine potjes plant en deze in de buurt van elkaar plaatst in de tuin. Zo krijgen ze genoeg ruimte om te groeien en kun je ze gemakkelijk oogsten.
 • Wortelen: Wortelen kunnen in mei geplant worden door middel van zaaien. Kies voor rassen die geschikt zijn voor je klimaat en zorg ervoor dat de zaadjes genoeg ruimte hebben om te groeien.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties