Moestuinkalender maart, welke werkzaamheden uitvoeren in de moestuin in maart?

De moestuin in maart is een drukke tijd voor de tuinier. Er zijn verschillende belangrijke taken om uit te voeren om ervoor te zorgen dat je moestuin gezond en productief blijft.

Ten eerste is het belangrijk om je moestuin grondig te bemesten. Maak gebruik van organisch materiaal, zoals compost of mest, om de grond rijk en vruchtbaar te houden. Dit zal ervoor zorgen dat je planten genoeg voedingsstoffen hebben om te groeien en te bloeien.

In maart kun je ook beginnen met het zaaien van een aantal vroege groenten, zoals erwten, spinazie en sla. Zorg ervoor dat je de zaden in een warme, goed verlichte omgeving zaait, zodat ze snel en gezond kunnen ontkiemen.

Het is ook belangrijk om regelmatig te wieden en te onkruid te verwijderen uit je moestuin. Dit zal ervoor zorgen dat je planten voldoende ruimte en licht krijgen om te groeien, en dat onkruid niet de voedingsstoffen uit de grond opneemt die je planten nodig hebben.

Tot slot is het belangrijk om je moestuin te beschermen tegen kou en vorst. Gebruik een doek of folie om je planten te bedekken als er nachtvorst wordt verwacht, en zorg ervoor dat je planten genoeg water krijgen om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Met deze eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je moestuin in maart gezond en productief blijft, en klaar is voor een vruchtbare en succesvolle zomer.

Welke groenten kan ik planten of zaaien in de maand maart?

De moestuinkalender voor maart geeft aan dat het tijd is om te starten met het zaaien van vroege groenten voor de zomer. Dit is het ideale moment om te beginnen met het planten van sla, radijs, erwten en andere vroege groenten die bestand zijn tegen koud weer.

Je kunt deze groenten zowel binnenshuis in een kweekbak of kas zaaien, als buitenshuis als het weer het toelaat. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en geef de zaailingen voldoende water. Het is ook belangrijk om de grond voor te bereiden door deze te wieden en te bemesten met compost of organisch meststof.

In maart kun je ook alvast voorbereidingen treffen voor het planten van zomerse groenten zoals tomaat, paprika en courgette. Dit kun je doen door de grond voor te bewerken en te bemesten, zodat deze rijk is aan voedingsstoffen wanneer je deze groenten later in het seizoen plant.

Vergeet ook niet om te controleren of er geen schade is aan de planten door de vorst. Knip eventueel dode takken af en geef de planten extra bescherming door ze af te dekken met een vlies of afdekzeil als er nachtvorst wordt verwacht.

In maart zijn er dus een aantal belangrijke werkzaamheden om uit te voeren in de moestuin. Door nu actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je straks een rijke oogst kunt verwachten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties