Moestuinkalender juli, welke werkzaamheden uitvoeren in de moestuin in juli?

In juli is het tijd om de oogst te verzamelen en te genieten van het fruit en groenten uit eigen tuin. Maar er zijn ook enkele belangrijke werkzaamheden die je in de moestuin moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat de planten gezond blijven en dat je in de toekomst weer kunt genieten van een rijke oogst.

Ten eerste is het belangrijk om regelmatig te blijven bemesten. Dit zorgt ervoor dat de planten voldoende voedingsstoffen krijgen en zo sterk en gezond blijven. Gebruik hiervoor een organische meststof, zoals compost of kippenmest.

Vergeet ook niet om de planten te blijven water geven. In de zomermaanden kan het erg warm worden en hebben de planten extra water nodig. Zorg ervoor dat je de planten voldoende water geeft, zonder dat de grond te nat wordt. Dit kan leiden tot wortelrot en andere ziektes.

Het is ook belangrijk om de planten regelmatig te controleren op ziektes en plagen. Als je vroegtijdig opmerkt dat er problemen zijn, kan je snel ingrijpen en zo voorkomen dat het uit de hand loopt. Gebruik hiervoor natuurlijke middelen, zoals afwasmiddel en water of afwasmiddel en water met een druppeltje lavendelolie.

Bemesten: Juli is een goed moment om je moestuin te bemesten. Dit kan je doen door middel van organische mest, zoals compost of kippenmest, of met kunstmest. Bemesten zorgt ervoor dat je planten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.

Water geven: Met de warme dagen in juli is het belangrijk om je moestuin regelmatig water te geven. Dit zorgt ervoor dat je planten niet uitdrogen en gezond blijven. Zorg ervoor dat je planten genoeg water krijgen, zonder dat de grond te nat wordt.

Onkruid verwijderen: Onkruid kan je moestuin ontsieren en kan concurreren met je gewassen voor voedingsstoffen en water. Zorg ervoor dat je regelmatig onkruid verwijdert, vooral na het water geven. Dit kan je doen door het handmatig te verwijderen of door middel van onkruidverdelgers.

Welke groenten kan ik planten of zaaien in de maand juli?

In de maand juli is het tijd om allerlei soorten groenten te planten of te zaaien in je moestuin. Hieronder hebben we enkele voorbeelden van groenten die je in juli kan planten of zaaien:

  • Aardappels: je kan aardappels planten of zaaien in juli, zodat ze rijp zijn om te oogsten in september of oktober.
    Bieten: bieten zijn een leuke en makkelijke groente om te planten of te zaaien in juli. Ze zijn klaar om te oogsten na ongeveer twee maanden.
    Bonen: er zijn veel soorten bonen die je in juli kan planten of zaaien, zoals sperziebonen, tuinbonen en doperwten. Deze groenten zijn klaar om te oogsten na ongeveer twee maanden.
    Courgettes: courgettes zijn een andere populaire groente om te planten of te zaaien in juli. Ze zijn klaar om te oogsten na ongeveer drie maanden.
  • Sla: sla is een snelgroeiende groente die je in juli kan zaaien. Je kan ze oogsten na ongeveer een maand.

Naast deze groenten, zijn er nog veel meer soorten die je in juli kan planten of zaaien. Zoek eens op internet naar een lijst met geschikte groenten voor juli en kijk welke het beste bij jouw tuin en smaak passen. En vergeet niet om regelmatig water te geven en onkruid te verwijderen, zodat je groenten goed kunnen groeien.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties