Moestuinkalender april, welke werkzaamheden uitvoeren in de moestuin in april?

De moestuinkalender voor april geeft aan dat het tijd is om de vroege groenten te planten die je in februari hebt gezaaid. Dit is ook het ideale moment om te starten met het planten van andere zomerse groenten zoals tomaat, paprika en courgette. Zorg ervoor dat je de planten op een zonnige en beschutte plek zet, zodat ze voldoende licht en warmte krijgen.

Ook is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef de planten regelmatig water, vooral als het weer droog is. Gebruik hiervoor een sproeier of tuinslang om de grond rondom de planten te bevochtigen.

Vergeet ook niet om de moestuin te wieden en te bemesten. Gebruik hiervoor compost of organisch meststof om de grond rijk te maken aan voedingsstoffen. Dit zal de groei van je planten stimuleren en ervoor zorgen dat ze stevig en gezond blijven.

Ten slotte is het belangrijk om te kijken of er schade is ontstaan door vorst of andere weersomstandigheden. Knip eventueel dode takken af en geef de planten extra bescherming als er nachtvorst wordt verwacht.

In april zijn er dus een aantal belangrijke werkzaamheden om uit te voeren in de moestuin. Door nu actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je straks een rijke oogst kunt verwachten.

Welke groenten kan ik planten of zaaien in de maand april?

In april zijn er een aantal groenten die je kunt planten in de moestuin. Dit is het ideale moment om te starten met het planten van zomerse groenten zoals tomaat, paprika en courgette. Dit zijn warme groenten die veel zon en warmte nodig hebben om te groeien, dus zorg ervoor dat je ze op een zonnige en beschutte plek zet.

Ook kun je in april beginnen met het planten van kruiden zoals basilicum, oregano en peterselie. Deze kun je zowel in de moestuin als in potten op het terras planten. Ze zullen snel groeien en geven je gerechten een heerlijke smaak.

Verder kun je in april ook sla, radijs en andijvie planten. Dit zijn koelere groenten die minder warmte nodig hebben om te groeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en geef de planten regelmatig water.

In april kun je dus een aantal lekkere en smakelijke groenten planten in de moestuin. Door nu actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je straks een rijke oogst kunt verwachten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties