Meer sfeer creëren in de tuin doe je zo!

Heb je eindelijk een huis met een tuin gekocht? Dan komt nu misschien wel de moeilijkste klus: bedenken hoe deze eruit gaat komen te zien en welke sfeer de tuin moet krijgen. Maar hoe creëer je nu de juiste sfeer in de tuin? In dit artikel hebben wij onze tips voor je verzameld. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, van modern of juist klassiek houdt, we’ve got you covered!

Tuininrichting

Iedere tuin is uniek, en iedereen heeft andere ideeën bij welke sfeer de tuin moet krijgen. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze wat de tuininrichting betreft. Zo zijn er simpele, houten tuinmeubels, maar ook hele loungesets. Daarnaast kun je kiezen voor een tuinhuisje, of misschien wel voor moderne terrasoverkapping. Wist je dat terrasoverkapping helemaal hip is in 2020? Mensen willen in de zomer langer buiten kunnen zitten en terrasoverkapping is hier over het algemeen de beste oplossing voor, omdat er geen vergunning voor nodig is en je deze overal in de tuin neer kunt zetten. Let bij het aanschaffen van de tuininrichting verder goed op het materiaal, omdat dit heel bepalend kan zijn voor de sfeer. Houten meubels brengen bijvoorbeeld een klassieke, rustige sfeer met zich mee, terwijl metalen meubels juist een wat meer industriële uitstraling hebben. Ook houten meubels zijn in 2020 weer in, helemaal wanneer het materiaal duurzaam is vervaardigd.

De verlichting

Verder is de tuinverlichting belangrijk voor de sfeer. Met name wanneer het schemerig of donker is, kan de juiste tuinverlichting een heel mooi resultaat geven. Ga bijvoorbeeld voor spotjes in de grond, of staande lampen in de tuin die bepaalde beplanting letterlijk in het licht zetten. Je kunt er ook voor kiezen om de verlichting die je binnen in huis gebruikt door te trekken naar de tuin, zodat je meer een geheel creëert.

Tuinaccessoires

Wil je meer een persoonlijke sfeer creëren? Dat kan met het gebruik van accessoires in de tuin. Er is zoveel keuze, dat er altijd wel iets tussen zit wat past bij jouw persoonlijke stijl. Denk bij accessoires aan bijvoorbeeld een haard, kast, of een bloembak. Hiermee kun je heel gemakkelijk de sfeer creëren die jij voor jouw tuin voor ogen hebt!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties