De houten vloer voor jouw woning vinden

Er is tegenwoordig zo'n enorm aanbod aan verschillende soorten houten vloeren dat het moeilijk kan zijn om het verschil te zien tussen de aangeboden variaties - of welke het beste voor u is. Houten vloeren zijn een enorm populaire keuze - en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Hout biedt een charme en karakter aan huizen die moeilijk te bereiken zijn met sommige andere soorten vloeren. Zelfs moderne soorten houten vloeren kunnen een gevoel van warmte toevoegen - iets wat soms ontbreekt in moderne woningen. In dit stuk lees je precies welke soorten houten vloeren er op dit moment op de markt zijn. Zo vind je de perfecte houten vloer voor jouw woning, bijvoorbeeld bij Afium.

Massief houten vloeren: klassieke keuze

Zoals de naam al doet vermoeden, is een massief houten vloer gemaakt van één massief stuk hout. Het komt in veel verschillende vormen voor,maar is vaak gevormd met een tand-en-groefrand zodat planken netjes in elkaar passen. Het is echter ook mogelijk om massief houten vloeren zonder tand-en-groefrand te kopen. Deze worden in bestaande balken genageld en hebben vaak de voorkeur van mensen die een meer rustieke, authentieke uitstraling hebben, omdat de uiteindelijke afwerking minder perfect is. Geen enkel stuk hout is hetzelfde. Massief houten vloeren zijn bij Afium verkrijgbaar in verschillende diktes van 15 mm tot 20 mm, waarbij de dikkere planken de meeste voorkeur hebben. Massief houten vloeren  zijn verkrijgbaar als afgewerkt of onafgewerkt, gebeitst, gewaxt of met een lakafwerking.

Nadeel van een massief houten vloer

Een massief houten vloer heeft een groot nadeel: hij vereist veel onderhoud. Bovendien kunnen dit soort vloeren slecht tegen vocht en verschillen in temperatuur. Niet in iedere ruimte geschikt dus. Houd hier rekening mee!

Samengestelde houten vloeren: goed en goedkoper

Samengestelde houten vloeren zijn houten vloeren die uit meerdere lagen bestaan.In tegenstelling tot massief houten vloerrn. Deze vloeren bestaan ​​uit een toplaag van massief hardhout (waarvan de dikte varieert afhankelijk van het product dat u kiest), verlijmd met meerdere dunne lagen multiplex of gerecycled hout. Het wordt geleverd in een enorm scala aan diktes, breedtes, lengtes en configuraties, maar meestal hebben alle variaties een messing-en-groefrand om de montage eenvoudig te maken. Online te vinden bij Afium. Deze vloeren zijn leverbaar in verschillende patronen, waaronder visgraat

Waarom liever een samengestelde houten vloer?

Een samengestelde houten vloer is makkelijk zelf te leggen, in tegenstelling tot een massief houten vloer. Zo'n vloer is bovendien stabieler, over het algemeen goedkoper en kan beter tegen omstandigheden. Een samengestelde vloer heeft wel een minder unieke uitstraling, en gaat bovendien minder lang mee. Het is net wat je voorkeur geniet. Kijk online voor opties. 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties