Maart: Tuinbeurzen en speciale tuindagen

[et_pb_section admin_label="section"][et_pb_row admin_label="row"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text admin_label="adsense top post" global_module="5100" saved_tabs="all" background_layout="light" text_orientation="left" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid"]

[et_pb_text admin_label="Tekst"]

stinzenplanten-2In maart komt het tuinseizoen langzaam weer op gang. Steeds meer bomen en struiken lopen uit. En ook de vaste planten laten langzaam hun kopjes zien. We zijn zelf weer steeds vaker in de tuin te vinden. Ook bij de kwekers en open tuinen begint het te bruisen van de activiteiten. Er is deze maand extra aandacht voor de vroegbloeiende tuinplanten.

Maar ook wordt door het hele land aandacht besteed aan een belangrijke tuinklus van deze maand: het snoeien van de rozen. Er worden overal workshops en rozensnoeidagen georganiseerd. Handig en zeer leerzaam voor iedereen die in de praktijk wil zien hoe een rozenstruik aangepakt moet worden.

Tuinbeurzen

Woon & Tuin 2010

In het weekend van 27 en 28 maart wordt in Druten een regionale Woon & Tuinbeurs georganiseerd. Per branche zijn maar enkele bedrijven uitgenodigd, zodat er een zo groot mogelijke variatie in de aangeboden producten te zien is. Sfeervol en kleinschalig.

Datum: 27 & 28 maart 2010

Voor meer informatie: www.woonentuin.nl

camellia-1Speciale tuindagen

Camelliadagen

Een kleurrijke show van bloeiende Camellia's in de tuinen van Arboretum Trompenburg in Rotterdam. Daarnaast is er de verkoop van de winterharde Camellia’s met deskundig advies van kwekerij van der Voort uit Boskoop. Ook aanwezig is PlantWorld Holland met bijzondere voorjaarsplanten en –bollen.

Datum: 20 en 21 maart 2010-03-13

Voor meer informatie: www.trompenburg.nl

Voorjaarsbloeiers op Vordenstein

Een exclusieve plantenbeurs op Domein Vordenstein (België), waar gespecialiseerde kwekers mooie en soms zeldzame voorjaarsbloeiende heesters, vaste planten en bloembollen aanbieden.

Datum: 21 maart 2010

Voor meer informatie: www.tuinpunt.be

De Warande Stinzenplantendagen
Bostuin in Keppel met volop stinzenplanten. Er wordt uitleg gegeven over het tuinieren met stinzenplanten en er zijn tevens stinzenplanten te koop.
Datum: 20 en 21 februari / 20, 21, 27 en 28 maart / 4, 5, 17, 18, 24 & 25 april
Voor meer informatie:
www.dewarande.nl

De Keukenhof
De bekendste bollentuin van Nederland (zeker onder de buitenlandse toeristen!) is natuurlijk De Keukenhof in Lisse. Deze maand gaat de tuin weer open. Naast de overweldigende bloei van de lentebollen is er ook veel aandacht voor kunst in de tuin.
Datum: 18 maart t/m 16 mei
Voor meer informatie:
www.keukenhof.nl

Rozensnoeidagen

In maart begint het tuinseizoen langzaam weer op gang te komen. Het is de maand met veel tuinwerk; opruimen van de afgestorven plantresten van het vorige seizoen en het snoeien van bomen en struiken. Er worden nu door het hele land speciale rozensnoeidagen georganiseerd. Een kleine selectie:

19, 20 en 21 maart 2010

20 maart 2010roos-snoeien-2

27 maart

20 en 27 maart 2010

Rozenkwekerij de Wilde organiseert op deze dagen ieder uur een demonstratie rozen snoeien. Voor meer informatie zie: www.dewilde.nl. Deze demonstraties vinden plaats op de volgende locaties:

  • Rozenkwekerij De Wilde/Zutphen
  • Tuincentrum De Florahoek, Hardegarijp
  • Het Gooise Land, Huizen
  • Kwekerij Abbing, Zeist
  • Tuincentrum ’t Vaarderhoogt, Soest

[et_pb_text admin_label="Adsense bottem post" global_module="5090" saved_tabs="all" background_layout="light" text_orientation="left" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid"] [et_pb_comments admin_label="Reacties" global_module="4687" saved_tabs="all" show_avatar="on" show_reply="on" show_count="on" background_layout="light" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid" custom_button="off" button_letter_spacing="0" button_use_icon="default" button_icon_placement="right" button_on_hover="on" button_letter_spacing_hover="0"]

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties