0 0 vote
Artikelbeoordeling

Nu de lente is aangebroken en de zomer voor de deur staat, is het van groot belang de airconditioning thuis geheel in orde te hebben. Reparaties aan split unit airco’s en koelsystemen zijn dan wel geen doe het zelf klussen en kunnen soms duur uitpakken. Echter klein onderhoud en het schoonhouden van de airco installatie kunt u zelf, en zal bijdragen aan een kosten efficiënte en gezonde werking  van de airconditioning thuis.

De belangrijkste redenen om een airco goed te onderhouden

  • Levensduur te verlengen: Een goed onderhouden airco gaat langer mee
  • Gezondheid: Een vuile airco kan bateriën en ziektekiemen verspreiden
  • Energie verbuik: Een goed onderhouden airco is zuiniger dus voordeliger op uw energie rekening
  • Functioneren: Voorkom onnodige dure reparaties

Inspecteer zelf de filters regelmatig

Zelf kunt u deluchtfilters inspecteren.  Als deze niet geheel schoon zijn, zal het de luchtstroom beperken en de airco minder efficiënt doen functioneren. Het filter kunt u vaak zelf schoonzuigen of uitwassen. Dit is afhankelijk van het type filter. Schone filters verlengen de levensduur, en uw airco blaast schone en frisse lucht.

Controle buitengedeelte van split unit

Controleer het buitengedeelte van de split unit airco op vuil en bladeren welke de luchtstroom kunnen belemmeren. Ook hierbij geldt dat bij een belemmerde luchtstroom de airco harder moet werken en de efficiëntie niet ten goed komt.

Controle toestand van leiding isolatie

Als de leiding-isolatie van de buiten-unit is beschadigd, kunt u beter zo snel mogelijk deze laten vervangen door een erkent airco installatie bedrijf.  Bij beschadigd isolatie materiaal zal de airco abnormaal gaan functioneren en zal meer

Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 vote
Artikelbeoordeling