0 0 votes
Artikelbeoordeling

.


Lekkende kraan

Schat…de kraan lekt! Het is misschien een van de meest voorkomende probleempjes binnen het huishouden, een lekkende kraan. Op het eerste zicht mag dit een lastige klus lijken maar een lekkende kraan repareren valt meestal eenvoudig op te lossen door onderstaande richtlijnen te volgen.

De waterleiding afsluiten

Om wateroverlast tijdens het repareren van een lekkende kraan te vermijden, draait u best even de waterleiding toe en laat u vervolgens de lekkende kraan openstaan tot er geen water meer uitkomt. Sluit vervolgens het afvoergat met een stop af zodat mogelijke kleine onderdeeltjes tijdens het repareren van de lekkende kraan niet in de afvoer tuimelen.

De kraan demonteren

Neem de kraan die lekt nu stevig vast en verwijder de draaiknop van de kraan door deze los te trekken. Lukt het lostrekken niet dat zit de knop waarschijnlijk vastgeschroefd onder een klein afdekplaatje op de kop van de draaiknop. Verwijder het plaatje en schroef de knop los. Let bij het demonteren van de lekkende kraan goed op welk stukje waar zat zodat u nadien alles terug netjes en correct in elkaar kunt plaatsen. Maak bij het losschroeven van een kraan die lekt ook gebruik van een stoffen vod of handdoek zodat u de lekkende kraan zeker niet beschadigt. U kunt nu verder met het repareren van de lekkende kraan door met een moersleutel het systeem onder de draaiknop los te schroeven. Hier bevindt zich de zogenaamde O-ring.

Het vervangen van de O-ring

Neem een schroevendraaier om de O-ring van het kraansysteem te verwijderen. Vervang de kapotte O-ring van de lekkende kraan door uw nieuw exemplaar en schroef alles terug vast.

De test

Zit alles terug perfect op zijn plaats dan test u even of de kraan niet meer lekt en of u erin geslaagd bent de lekkende kraan te repareren. Lekt de kraan nog steeds dan ligt het probleem waarschijnlijk binnenin de kraan zelf en koopt u best een nieuwe. Neem het losgeschroefde kraansysteem mee naar de winkel zodat u zeker dezelfde maat aankoopt.
Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Jurriaan
Gast
Jurriaan
1 jaar geleden

Bedankt voor dit artikel! Ik heb elk stapje zoals boven genoemd uitgevoerd en het is gelukt. Gelukkig dat dit probleempje snel kon oplossen, anders moest ik er dagen mee zitten!

0 0 votes
Artikelbeoordeling