Waar moet ik op letten bij het kopen van een parasolhoes?

Als je een nieuwe parasol koopt, dan wil je er natuurlijk wel graag voor zorgen dat de parasol heel wat jaren mooi blijft. Weersinvloeden, waaronder neerslag, kunnen de levensduur van je parasol aanzienlijk verkorten. Niet alleen kan het materiaal waarvan de parasol gemaakt is steeds zwakker worden door weersinvloeden, ook ziet de parasol er na een tijdje niet meer zo mooi uit op het moment dat deze altijd onbeschermd in de tuin staat. Veel mensen kiezen er daarom voor om bij het aanschaffen van een nieuwe parasol ook direct een passende parasolhoes te bestellen. Parasolhoezen zijn in tal van soorten en maten verkrijgbaar. Benieuwd waar je op moet letten als je een parasolhoes koopt? In dit artikel geven we je een aantal handige tips!

Wat is het nut van een parasolhoes precies?

Het is begrijpelijk dat je jezelf afvraagt wat het nut van een parasolhoes precies is. De meeste mensen kiezen ervoor om een parasolhoes te kopen, om hun parasol tegen weersinvloeden te beschermen. Op het moment dat je een hoes om de parasol doet, dan kan deze namelijk de hele winterperiode zonder problemen in de tuin blijven staan. Als je geen parasolhoes zou hebben, dan moet je plek vrijmaken in je schuur om de parasol in de winterperiode op te kunnen bergen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om geen hoes om je parasol te doen. Het is echter wel zo dat weersinvloeden als neerslag het materiaal van de parasol kan verzwakken. Daarnaast kan het doek van de parasol ook gaan verkleuren als je de parasol altijd onbeschermd laat staan.

Checklist voor het kopen van een parasolhoes

Ben je van plan m een parasolhoes te kopen? Volg de onderstaande checklist en je weet zeker dat je overal aan hebt gedacht!

  1. Meet allereerst de lengte van de parasol goed op. Het meten van de lengte van de parasol doe je altijd in gesloten toestand. Koop vervolgens een parasolhoes die geschikt is voor de afmeting van de parasol.
  2. Let bij het kopen van een parasolhoes altijd goed op de kwaliteit van het materiaal. Parasolhoezen zijn verkrijgbaar in allerlei materiaalsoorten, waarbij de kwaliteit sterk uiteenloopt.
  3. Het feit dat de parasolhoes gemaakt is door een bekend merk hoeft nog niets te betekenen. Hoewel sommige bekende merken, waaronder AeroCover, 4 Seasons Outdoor en Garden Impressions, doorgaans kwalitatieve parasolhoezen maken, is de prijs die je ervoor moet betalen ook een stuk hoger dan de merkloze parasolhoezen. Staar jezelf dus niet alleen blind op de merknaam bij het kopen van een parasolhoes!

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van de parasolhoes?

De wijze waarop de parasolhoes moet worden geplaatst is doorgaans vrij vanzelfsprekend. Wel is het belangrijk om het doek van de parasol goed te laten drogen voordat je de parasolhoes plaatst. Op het moment dat je dit niet zou doen, dan geef je schimmels namelijk de kans om te groeien. Zorg er ook altijd voor dat de parasolhoes goed droog is voordat je deze om de parasol doet. Zet de parasol na het plaatsen van de parasolhoes bij voorkeur op een plek in de hoek van de tuin waar geen wind staat. Op deze manier weet je zeker dat de parasol zonder kleerscheuren door de winter komt!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties