Je tuingereedschap, zonnepanelen of tuinhuisje verzekeren, hoe doe je dat?

De meeste mensen denker er niet bij na, maar zonder dat je het door hebt staat er vaak voor een behoorlijk bedrag in je schuurtje of tuinhuis. Denk aan je nieuw gekochte robotmaaier, pas geplaatste zonnepanelen op het dak, of je mooie tuingereedschap? De hoeveelheid tuingereedschap loopt qua bedrag vaak snel op, zonder dat je er erg in hebt. Daarom kan het geen kwaad eens goed te kijken hoeveel waarde jij in je schuur hebt staan, en of het niet verstandig is om dit te verzekeren. Want wat doe je als er ingebroken wordt in je schuur en je dure spullen worden meegenomen? Of wat als je geplaatste zonnepanelen kortsluiting veroorzaken, en er brand ontstaat?

Het is niet leuk om continue stil te staan bij dit soort ongelukken, en dat hoeft ook niet. De meeste mensen weten echter niet dat een opstalverzekering bij FBTO (ook wel woonhuisverzekering genoemd) voorkomt dat je opgezadeld wordt met hoge kosten. Een opstalverzekering valt onder de schadeverzekeringen en wordt ingedeeld onder de brandverzekeringen. Hiermee verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand of bliksem, schade door diefstal en inbraak, schade door brand of water aan zonnepanelen of schade door brand / water aan schuurtjes en tuinhuisjes. Kortom, je bent verzekerd voor alle schade aan zaken die vastzitten aan je huis, waaronder dus ook de schuur in je tuin.

Inboedelverzekering

Wil je naast schade aan je tuinhuis of schuur ook je inboedel verzekeren, dan is de inboedelverzekering van FBTO een prima aanvulling. Hiermee is ook je dure tuingereedschap verzekerd. Iets om rekening mee te houden indien je volledig verzekerd wil zijn.

Wat kost me dat, zo’n opstalverzekering?

Valt best mee. Het hangt uiteraard af wat je allemaal mee wilt verzekeren, maar de basisverzekeringen dekken alle eerder genoemde kosten. Denk bij een tussenwoning met 2 a 4 slaapkamers dan aan een bedrag van ergens tussen  de 8 en 10 euro per maand. De meeste verzekeraars bieden een handige online tool aan waarbij je snel kunt uitrekenen wat de kosten in jouw specifieke situatie zullen zijn.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties