0 0 votes
Artikelbeoordeling

Uw huis verkoopklaar maken klinkt makkelijker dan het is, wij geven u enkele tips voor uw open huis. Maak uw woning zo aantrekkelijk mogelijk voor verschillende kopers en zorg voor zoveel mogelijk pluspunten in uw huis.

Zorg voor een verzorgde buitenkant

Het eerste wat potentiële kopers zullen zien is de buitenkant van uw huis, houd dus rekeningen met de volgende punten:

  • Een verzorgde tuin, zonder onkruid, maar met leuke plantjes en gemaaid en groen gras
  • Zorg dat het schilderwerk in orde is, zo ziet uw huis er nieuwer uit
  • Een uitnodigende deur ziet er gezellig uit, zorg ook dat deuren niet klemmen en op slot kunnen
  • Verwijder lelijk uitziende containers, rommel in de dakgoot en overbodige spullen, wel kunt u een leuke tuinmeubelen in de tuin zetten om de functionaliteit te laten zien
  • Zorg er voor dat de voordeur goed bereikbaar is en dat tegels recht liggen

 

Maak gebruik van de ruimte die u heeft

Het maakt niet uit hoe groot uw huis is, als u maar gebruik maakt van de ruimte die u wél heeft. Maak uw woning zo ruimtelijk mogelijk door een goede opstelling van uw meubilair, in een smalle woonkamer kunt u bijvoorbeeld uw banken tegenover elkaar zetten om uw woonkamer er nog langer uit te laten zien. Een mooie eettafel met vier eetstoelen in het verlengde van deze zithoek zorgt voor eenheid en rust. Een lege ruimte werkt vaak averechts, afmetingen van de ruimtes zijn moeilijker in te schatten en potentiële kopers kunnen moeilijk een indeling van de ruimte voor zich zien.

 

Zorgt u er ook voor dat uw woning weinig spullen laat zien. Ruim zoveel mogelijk op zodat uw huis er overzichtelijk en gezellig uitziet. Een paar leuke kaarsen, boeken in de kast en servies of een mooie vaas met bloemen op tafel is meer dan genoeg om een goede indruk te geven. Hoe minder spullen, hoe groter uw woning eruit komt te zien, bezoekers zullen eerder hun eigen inrichting voor zich zien in een opgeruimde ruimte dan in een overvolle ruimte.

 

Interieur heeft invloed op de potentiële kopers

Over smaak valt niet te twisten is het gezegde, uw interieur heeft alleen wel een grote invloed op het koopgedrag van uw bezoekers. Oude en versleten meubels geven geen goede indruk en u moet toch een beetje op de trends ingaan om de potentiële koper tevreden te stellen. De opstelling van uw meubels helpt u al een handje mee, maar er is ook de mogelijkheid om meubels te huren wanneer uw huis te koop staat. Dit is erg handig voor de mensen die al in een nieuw huis wonen en waarvan de oude meubels in het oude huis achter zijn gebleven of zijn meegenomen naar het nieuwe huis. Natuurlijk kunt u ook nieuwe meubels aanschaffen als u de nieuwe afmetingen van uw huis al weet en u graag een nieuw interieur wilt. Deze nieuwe meubels moeten natuurlijk wel passen in uw oude huis, het mag niet ten koste gaan van de ruimte.

Een mooi vloerkleed op een houten vloer brengt warmte en eenheid in een ruimte, het kan uw zitgedeelte met elkaar in verbinding brengen en geeft een uitnodigend gevoel.

 

Zorg voor een schone omgeving en repareer mankementen

image Niemand wil in een vieze omgeving wonen, maak uw huis dan ook nog een keer grondig schoon als u weet dat u kijkers krijgt. Vaak worden kastjes vergeten, vergeet echter niet dat de kijker overal in mag kijken. Muffe geurtjes zijn absoluut een no-go, als u hier vaak wel last van heeft, zet vlak voor de bezichtiging dan een raam open. Mooie schone ramen zorgen zeker voor een positieve reactie van kijkers, een schone omgeving schrikt de mensen niet af, het nodigt uit en creëert een gemakkelijk gevoel.

 

Zorg er voor dat uw woning er zo nieuw mogelijk uitziet, dit kunt u natuurlijk bereiken door te schilderen, maar ook door het repareren van kleine mankementen. Klemmende deuren of ramen, scheve kastjes of lekkende kranen, het valt de kijker allemaal op. Er valt vaak ook te onderhandelen met kopers over punten uit het bouwtechnisch rapport, praat hier over met uw makelaar.

 

Het zijn de kleine dingen die het doen

Mensen die uw huis bezoeken kunnen erg kritisch zijn, ze zullen letten op de kleinste details en waarom ook niet? Opvallend behang op de muur valt niet bij iedereen in de smaak, zorg er dus ook voor dat u de muren zo fris en neutraal mogelijk houdt. Een schilderij aan de muur of een mooie plant op de grond kan de ruimte al helemaal opfleuren.

 

Ook verlichting heeft invloed op de stemming van potentiële kopers, zorg ervoor dat u verschillende soorten verlichting in huis heeft en aanpast op de ruimte. In de keuken is voldoende licht nodig om bij te koken, in de woonkamer verwacht de bezoeker meer sfeerverlichting en bijvoorbeeld een leeslamp met dimlicht. Denk dus praktisch na. Natuurlijk licht is overigens ook heel belangrijk, een lichte woning heeft vaak een positief effect op kopers.

 

Zorg ook in de keuken, badkamer en slaapkamer dat er niet te veel spullen zichtbaar zijn, vaak lijkt het al netter om maar één handdoek ergens neer te hangen dan meerdere en vooral schone handdoeken geven een nette indruk. Ook het opmaken van uw bed, de wc-bril naar beneden doen en het doen van de vuile was of vaat is een kleine moeite.

 

Tot slot, ga zelf lekker iets anders doen terwijl uw makelaar de kijkers rondleidt, kijkers zullen zich beter op hun gemak voelen en u maakt zich zelf minder druk, ook huisdieren kunnen het beste niet aanwezig zijn in de woning. Het klinkt allemaal als een hoop werk, deze punten kunnen u echter zeker helpen als uw huis al een tijd te koop staat. Denk als de koper, u wilt zelf vast ook niet tegen verrassingen aanlopen als u op zoek bent naar een nieuw huis.

 

Bron: http://www.mediorweb.nl

Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Artikelbeoordeling