Vindt u gordijnen in uw huis te donker? Of vitrages juist te licht? Wat ook nog kan, is dat u wat u ook voor uw raam wilt hangen te bepalend vindt voor uw huis. U wilt zelf kunnen regelen wanneer en hoeveel licht er van buiten uw huis binnen mag komen. Hiervoor zijn jaloezieën uitermate geschikt. Mocht u tot de aankoop ervan zijn overgegaan, dan is het handig om te weten hoe jaloezieën het beste te bevestigen zijn. Het lijkt ingewikkeld, maar met deze omschrijving lukt het u zeker.

Horizontale jaloezieën

De basis

Om te beginnen is het belangrijk dat u de jaloezieën iets groter koopt dan het oppervlakte dat uw raam werkelijk beslaat. Jaloezieën vindt u namelijk niet snel in de exacte maat van uw raam, en als u ze net iets te groot koopt, kunt u ze altijd nog wat kleiner maken. Liggen de jaloezieën nu in uw huis, te groot te zijn? Dan moeten we daar wat aan gaan doen. Meet eerst de binnenmaten van uw raamkozijn op. Kijk naar de breedte ervan, en trek hier vier millimeter van af. Dit is de breedtemaat van uw jaloezieën.

Balkjes inkorten

Lamellen op maat knippen

Nu uw de breedtemaat van uw jaloezieën weet, is het de bedoeling dat u laatstgenoemde op maat gaat maken. Hiervoor

verwijderd u eerst de doppen van de boven- en onderbalkjes van de jaloezieën. Met een ijzerzaag kunt u deze balkjes nu gaan

inkorten, tot de gewenste breedte. Houdt er rekening mee dat u aan beide kanten van de balkjes evenveel millimeters tot

centimeters weghaalt!

Lamellen op maat knippen

Nu kunt u de doppen van de bovenbalk weer terugplaatsen. Knip hierna de lamellen zelf op maat. Denk er ook hierbij aan dat u aan beide kanten evenveel materiaal wegneemt! Tip: Koop voor het bijknippen van de lamellen een speciale lamellenschaar. Hiermee knipt u gemakkelijk afgeronde hoeken af, wat zorgt voor het mooiste resultaat.

De basis

Om te beginnen is het belangrijk dat u de jaloezieën iets groter koopt dan het oppervlakte dat uw raam werkelijk beslaat.
Horizontale jaloezieën
Jaloezieën vindt u namelijk niet snel in de exacte maat van uw raam, en als u ze net iets te groot koopt, kunt u ze altijd nog wat kleiner maken. Liggen de jaloezieën nu in uw huis, te groot te zijn? Dan moeten we daar wat aan gaan doen. Meet eerst de binnenmaten van uw raamkozijn op. Kijk naar de breedte ervan, en trek hier vier millimeter van af. Dit is de breedtemaat van uw jaloezieën.

Balkjes inkorten

Nu uw de breedtemaat van uw jaloezieën weet, is het de bedoeling dat u laatstgenoemde op maat gaat maken. Hiervoor verwijderd u eerst de doppen van de boven- en onderbalkjes van de jaloezieën. Met een ijzerzaag kunt u deze balkjes nu gaan inkorten, tot de gewenste breedte. Houdt er rekening mee dat u aan beide kanten van de balkjes evenveel millimeters tot centimeters weghaalt!

Lamellen op maat knippen

Lamellen op maat knippenNu kunt u de doppen van de bovenbalk weer terugplaatsen. Knip hierna de lamellen zelf op maat. Denk er ook hierbij aan dat u aan beide kanten evenveel materiaal wegneemt! Tip: Koop voor het bijknippen van de lamellen een speciale lamellenschaar. Hiermee knipt u gemakkelijk afgeronde hoeken af, wat zorgt voor het mooiste resultaat.

2
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Frank Rissewijck
Gast
Frank Rissewijck

Hallo, wij willen onze jaloezien op maat maken maar ze zijn van 50mm, hoe moet dit?

Maud
Gast
Maud

Hoi Frank, heb je uiteindelijk nog een oplossing gevonden voor dit probleem? Ik zit namelijk met hetzelfde! Groetjes Maud