Hoe en wanneer pluimhortensia snoeien?

Het snoeien van de pluimhortesnia (Hydrangea paniculata) verloopt net weer iets anders. Eigenlijk volstaat het om alleen het dode hout in het voorjaar te verwijderen. Echter worden deze soorten veel vruchtbaarder wanneer je ze jaarlijks direct na de bloei teruggesnoeid tot een serie opstaande takken van ongeveer 25 cm tot 60 cm hoog.

Ook interessant

Wanneer de pluimhortensia snoeien?

De pluimhortensia's worden vaak "zomerbloeiers" genoemd. Ze bloeien eind juni en begin juli. De pluimhortensia's moeten zoals eerder gezegd onmiddellijk na hun bloei gesnoeid worden. De reden om deze hortensia na de bloei te snoeien is dat ze dan de tijd hebben om nieuwe knoppen te produceren voor de herfst. Als u ze in de herfst snoeit, zullen ze volgend jaar niet meer bloeien. Het snoeien van pluimhortensia's is ook belangrijk omdat het hun energie richt op een grotere bloei volgend jaar, in plaats van op het produceren van veel bladeren of kleine bloemen. Dit is de reden waarom ze niet meer dan één keer per jaar gesnoeid moeten worden.

pluimhortensia snoeien

Hoe de pluimhortensia snoeien?

De pluimhortensia is een veelzijdige plant die vaak als sierstruik wordt gekweekt. De plant heeft aantrekkelijke, opzichtige bloemen in de zomer. Hoewel snoeien niet altijd nodig is, is het belangrijk om een hortensia op het juiste moment van het jaar te snoeien om de gezondheid en de levendigheid van het blad en de bloemen te garanderen. Ook al lijken de planten niet ziek, toch kunt u ongewenste stengels die niet bloeien, wegsnoeien. Snoei stengels van gelijke hoogte terug wanneer u uw struiken vorm geeft en verwijder takken die in een onhandige richting of naar het midden van de struik groeien. Tenzij u een formele uitstraling van uw tuin wilt, laat u sommige stengels op willekeurige hoogten rond uw andere planten groeien.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties