Hoe en wanneer een bolhortensia annabelle snoeien?

Voordat we een annabelle snoeien eerst wat over de eigenschappen van deze variatie. De bolhortensia, (hortensia arborescens) ook wel Annabelle genoemd, is een aantrekkelijke bloeiende heester die gemakkelijk te kweken is onder de juiste omstandigheden. Hij kan worden gekweekt als een haag of kan uitgroeien tot een boom, wat hem populair maakt bij veel tuiniers. Bij het snoeien van een hortensia annabelle is het doel om een sterke centrale leider te creëren en ervoor te zorgen dat de plant in zijn natuurlijke vorm groeit. De vorm van de plant zal bepalen hoe vaak u hem moet snoeien.

Ook interessant

Wanneer een bolhortensia / hortensia annabelle snoeien?

Hortensia Annabelle bloeien op de groei van het vorige jaar, dus het is belangrijk om in de late winter/begin van het voorjaar deze hortensia te snoeien, voordat de knoppen breken. Snoei in het vroege voorjaar, voordat de bloemknoppen beginnen op te zwellen. Als je gaat snoeien net na de bloei dan zal je de bloemen verwijderen of beschadigen en kan het aantal bloemen volgend seizoen verminderen.

Hoe een bolhortensia / hortensia annabelle snoeien?

Lange scheuten en stengels moeten, indien mogelijk, net boven een blad dragende knoop bij de basis van de plant worden afgeknipt. Uit deze knopen zullen later in het jaar nieuwe stengels komen. Verwijder dood hout, dun zwakke stengels uit en verwijder takken die elkaar kruisen of tegen elkaar aan schuren om te voorkomen dat ziekten worden overgedragen.

De dode bloemen van een Bolhortensia mogen net na de bloei worden verwijderd. Nog beter is om de bloembollen in de winter te laten zitten om zo wat vorstbescherming te bieden voor de zachte groeiknoppen er onder. Verwijder de dode bloemenkoppen in het vroege voorjaar en snijd de stengel terug naar de eerste sterke, gezonde paar knoppen van de dode bloem.

annabelle snoeien
Lange scheuten en stengels moeten, indien mogelijk, net boven een blad dragende knoop bij de basis van de plant worden afgeknipt. Uit deze knopen zullen later in het jaar nieuwe stengels komen.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties