Het belang van valbeveiliging voor werken op hoogte

Het kan er griezelig uitzien: installateurs of onderhoudsmonteurs hard aan het werk op het dak van een vier-hoog-flat. Is dat nou wel veilig? Valbeveiliging voor werken op dergelijke hoogte is essentieel om de veiligheid van werknemers te kunnen waarborgen.

Het gevaar

Werken op hoogte brengt vanzelfsprekend gevaren en risico’s met zich mee. Ook als je het al jaren doet en het werken op hoogte volledig gewend bent, kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Een misstap op het dak, een trap of een steiger is zo gemaakt en kan iedereen overkomen, met vreselijke consequenties ter gevolg.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleert er streng op dat de veiligheid van werknemers bij dergelijk werk op hoogte niet in het geding komt. Wordt er aan risicoanalyse gedaan? Is er valbeveiliging aanwezig? Wordt de beveiliging op de juiste manier toegepast? Weten werknemers precies hoe de beveiliging werkt? Werkgevers die hun werknemers in gevaar brengen, worden dringend geadviseerd maatregelen te treffen en riskeren bovendien een flinke boete.

De oplossing

Om het valgevaar van werknemers zoveel mogelijk te beperken, kunnen werkgevers diverse preventieve, technische maatregelen treffen. Zo bestaan er verschillende valbeveiligingssystemen die werkgevers kunnen aanschaffen om hun werknemers te beschermen. Eyecatchersafety.com is een totaalleverancier van zowel tijdelijke als permanente valbeveiligingssystemen voor werken op hoogtes van 2,5 meter of meer.

In de innovatieve en gepatenteerde ontwerpen van Eyecatcher ligt de focus op kwaliteit, veiligheid, eenvoud in gebruik en installatiegemak. Dat wil zeggen: geen griezelig gewankel meer op grote hoogtes, maar veilige steigers, praktische lijn- en ankerpunten en doelmatige hekwerken en leuningen. Eyecatcher heeft deskundige specialisten in huis om samen met werkgevers voor iedere situatie een geschikte oplossing te vinden, waarbij de veiligheid van de werknemer nooit uit het oog verloren wordt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties