10 groenblijvende winterharde planten voor bloembakken

Er zijn veel planten die in een bloembak kunnen worden geplant, maar u moet er wel op letten dat u planten kiest die de winter kunnen overleven. Als uw bloembak buiten staat, is het belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor het klimaat waarin ze zullen worden geplant. Groenblijvende winterharde planten voor bloembakken kunnen koude temperaturen kunnen overleven zonder extra bescherming tegen vrieskou. Niet alle planten zijn winterhard genoeg om de winters te overleven, maar er zijn genoeg opties. We schreven eerder al over de 8 mooiste groenblijvende bodembedekkers maar vandaag 10 groenblijvende winterharde planten voor bloembakken.

Sneeuwbal (Viburnum davidii)

Dit is een van de meest populaire groenblijvende winterharde planten voor bloembakken. Het is een kleine plant met witte bloemen die verschijnen in het late voorjaar en de vroege zomer. De bladeren zijn donkergroen tijdens het groeiseizoen, maar verkleuren rood in de herfst.

Viburnum Davidii - Sneeuwbal 25-30 cm in pot

9,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Vlinderstruik (Buddleia davidii)

De bloemen van deze heester komen in roze, paarse en witte tinten, waardoor het een goede keuze is als u het hele jaar door kleur in uw bloembak wilt. De plant kan tot 1,80 m hoog en breed worden en heeft veel ruimte nodig om zijn lange stengels uit te spreiden.

groenblijvende winterharde planten voor bloembakken

Vlinderstruik - Buddleja Davidii 'Blue' - 30-50 cm hoog - potmaat 19cm

★★★★★
16,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Buxus (Buxus sempervirens)

De buxus is een van de meest populaire groenblijvende winterharde heesters in de tuin omdat hij snel groeit en daardoor ideaal is voor kleine ruimtes zoals bloembakken. Buxus heeft kleine blaadjes die in paren langs de stengels groeien en ongeveer 2 cm lang zijn. Buxus is zeer gemakkelijk te verzorgen; hij hoeft slechts af en toe gesnoeid te worden om zijn vorm en grootte te behouden. Dit zijn dus ideale groenblijvende winterharde planten voor bloembakken.

Buxus - Buxus sempervirens - Buxus Bol - diameter Ø 30cm - ↑ 48cm - decopot 26cm

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Wolfsmelk (Euphorbia martinii)

Als je van vetplanten houdt, is dit er zeker een die je moet overwegen. Spurgeon is een langzaam groeiende groenblijvende plant die weinig licht en weinig water nodig heeft. Deze planten zijn perfect voor gebruik als groenblijvende winterharde planten voor bloembakken. Hij heeft prachtige grijsgroene bladeren die mooi afsteken tegen de lichtgekleurde achtergrond van de bloembak.

6x Euphorbia martinii - Wolfsmelk - Pot 9x9 cm

29,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Kleine maagdenpalm (Vinca minor)

Vinca minor is een andere groenblijvende plant die het goed doet in bloembakken. Deze plant heeft diepgroene bladeren die tot 15 cm lang kunnen worden en in de lente en herfst trossen kleine paarse bloemen geeft. De plant heeft volle zon nodig en moet regelmatig water krijgen om goed te gedijen.

6 * Kleinbladige maagdenpalm / Vinca minor 'Gertrude Jekyll'

25,29
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Blauw schapengras (Festuca glauca 'Intense Blue'

Dit blauwgroene gras is winterhard en blijft de hele winter groen en vormt een mooi contrast met andere planten die hun kleur verliezen als de dagen korter en koeler worden. Het is ook droogtetolerant, waardoor het perfect is voor bakken die niet vaak water krijgen.

Blauw schapengras - Festuca Glauca 'Intense Blue'® - winterhard - 3 planten - potmaat 17 cm

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavendel is een andere plant die het hele jaar door in bakken kan worden geteeld, maar hij schittert pas echt in het late voorjaar, wanneer hij bloeit met prachtige paarse bloemen. De geur is sterk genoeg om een hele kamer te parfumeren zonder te overheersen of hoofdpijn te veroorzaken. Als u op zoek bent naar iets dat groen blijft tijdens de wintermaanden, probeer dan lavendel binnenshuis te kweken in de buurt van een zonnig raam waar het voldoende licht en water krijgt wanneer dat nodig is. Lavendel is de juiste keuze indien u op zoek bent naar groenblijvende winterharde planten voor bloembakken

12x Lavandula angustifolia 'Arctic Snow' - Witte Lavendel in 0,5 liter pot met planthoogte 10-20cm

★★★★★
36,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Zilverstruikje (Calocephalus brownii)

De zilverstruik (Calocephalus brownii) is een overblijvende, groenblijvende winterharde heester met grijsgroene bladeren en trossen geurige witte bloemen die in het voorjaar bloeien. Hij doet het goed in bakken, maar kan ook in de volle grond worden geplant, waar hij ongeveer 1,5 m hoog wordt. Hij geeft de voorkeur aan droge, rotsachtige grond en gedijt in lichte schaduw of gedeeltelijke zon.

Calocephalus Brownii (Zilverstruikje) - potmaat Ø12cm- 25cm - 6 stuks

19,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Jadeplant (Crassula ovata)

De Jadeplant is een groenblijvende winterharde vetplant die veel verwaarlozing kan verdragen zonder dood te gaan. Hij geeft de voorkeur aan droge omstandigheden, maar verdraagt water geven indien nodig. Hij groeit langzaam en is gemakkelijk te stekken, waardoor het een goedkope optie is voor een bloembak. Jadeplanten hebben dikke stengels met spitse uiteinden waardoor ze op miniatuurbomen lijken, maar ze zijn niet zo goed bestand tegen wind als sommige andere vetplanten.

Crassula Ovata M

★★★★★
47,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Druifheide (Leucothoe 'Zeblid')

Druifheide (Leucothoe 'Zeblid') is een prachtige wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige trossen witte bloemen in het voorjaar. Het is een goede keuze voor een pot op een zonnig terras of patio of als onderdeel van een informele haag.

Druifheide - Leucothoe 'Zeblid' - Groenblijvend - potmaat Ø17cm - 2 stuks

★★★★★
29,95
Bol.com
as of 13 september 2023 17:21

Groenblijvende winterharde planten voor bloembakken zijn een perfecte manier om een beetje groen aan uw huis toe te voegen. Zolang u niet vergeet ze om de paar dagen water te geven, kunt u het hele jaar door genieten van de schoonheid van deze planten! Houd bovenstaande lijst in gedachten de volgende keer dat u iets nieuws wilt proberen in uw bloembakken. Het zijn allemaal winterharde planten die zonder problemen de winter kunnen overleven, zodat u jaar na jaar van hun schoonheid kunt genieten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties