Gras voor het balkon

De voordelen van kunstgras zijn wel bekend. De tuin blijft groen zonder noemenswaardig onderhoud. Het wordt steeds lastiger om kunstgras te onderscheiden van natuurgras. Het huidige kunstgras is tegenwoordig zo goed gemaakt, dat het een goede investering is.

Grastapijt

Kunstgras heeft echter meer toepassingen: het balkon bijvoorbeeld. In plaats van de standaard betonnen ondergrond is er de mogelijkheid om kunstgras te leggen. Kunstgras is een ideale vloerbedekking voor het dakterras of balkon. Het geeft het buiten zijn meteen hét tuingevoel. Combineer met grote plantenbakken zodat het balkon of dakterras een groene beleving krijgt.

Tapijt

Kunstgras is een soort tapijt wat uitsluitend van synthetische materialen wordt gemaakt. Het gras heeft een natuurlijke outlook en het gevoel van buiten zijn wordt versterkt. Mits goed aangelegd blijft de afwatering intact. Drainagematten zorgen ervoor dat het water goed afgevoerd wordt en dat voorkomt plassen op de grasmat. Grastapijt is leverbaar in verschillende varianten. Zo zijn ze op rol verkrijgbaar, maar ook in tegelvorm. De inrichting van een balkon wordt grotendeels bepaald door een passende vloer. Voor de vloer zijn er buiten kunstgras nog twee andere materialen zoals hout of beton.

Hout

Met houten tuintegels of vlonderplanken creëer je een warme, natuurlijke sfeer op het balkon. Het is aan te raden om eerst rubberen tegeldragers te leggen met daar bovenop houten balkjes. Dit zorgt ervoor dat regenwater makkelijk weg kan lopen. Houten vloermaterialen moet je bovendien van tevoren impregneren met speciaal impregneermiddel. Een alternatief zijn tuintegels van houtcomposiet. Deze tegels lijken van hout, maar zijn gemaakt van een combinatie van hout en kunststof.

Beton

Met betonnen tegels kun je ook een balkonvloer leggen. Bij betonnen tegels is het verstandig om rubberen tegeldragers onder iedere hoek van de tegel te leggen. Dit beschermt het balkon en zorgt ervoor dat het regenwater makkelijk weg kan stromen. 
De makkelijkste manier om een vloer te leggen is ongetwijfeld met kunstgrasmat voor balkon. Kunstgras gaat lang mee en hoeft geen onderhoud. Je kunt uit verschillende soorten kunstgras kiezen, met verschillende lengten, kleurenmixen en in diverse prijsklassen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties