Gordijnrail bevestigen tegen het plafond

Verder:

  • Rolmeter
  • Winkelhaak
  • Boormachine
  • Potlood
  • Schroevendraaier
  • IJzerzaag

Lengte van de rail

Om te beginnen kiest u de lengte van de rail. Deze stemt u af op de grote van de raamopening. U wilt het raam ruimschoots kunnen bedekken met gordijn, en hiervoor is het nodig om bij de breedte van het raamkozijn nog ongeveer 30 centimeter op te tellen. Als u weet hoe lang uw gordijnrail moet worden, zaagt u deze op maat met een ijzerzaag.

Gaten boren

We gaan nu gaten boren. Voordat u gaat boren tekent u eerst de boorgaten af. Dit doet u ook voordat u de rail gaat bevestigen aan het plafond. U bewaard een afstand van tenminste 10 centimeter van de muur. Als u twee rails naast elkaar gaat hangen, houdt u dan minstens 5 centimeter afstand tussen beiden. Het bevestigen van de gordijnrail doet u met behulp van gordijnrailhouders. Dit zijn beugeltjes die u op de gordijnrail kunt vastklikken. U moet zorgen voor een afstand van 50 centimeter tussen de railhouders.

Om het ophangen van een gordijnrail aan het plafond eenvoudiger te maken, kunt u van tevoren een houten basislat tegen het plafond bevestigen. Hiertegen kunt u dan de railhouders plaatsen met gewone schroeven. Als u er toch voor kiest om de gordijnrails direct tegen het plafond te plaatsen, moet u gebruik maken van pluggen en wel van de zogenaamde tuimelpluggen. Zo kunt u ook op plaatsen waar geen plafondbalk zit de railhouders goed en stevig bevestigen.

En nu komt het er toch echt van: Boor de gaten!
Als u gebruik maakt van tuimelpluggen, dan moet u die nu diep door de uitgeboorde gaten steken. Zorg er hierbij voor dat het tuimeldeel in de holle ruimte achter het plafond uitklapt.

Gordijnrail vastschroeven

U kunt nu de gordijnrail via de railhouders vastschroeven. Hierna bevestigt u de stoppers en de schuivers. Hieraan kunt u de gordijnen met behulp van montagehaakjes bevestigen.

Een eitje

Een gemakkelijke klus, vindt u ook niet? Zeker nu de klus klaar is, valt het allemaal best mee. Misschien nog wel het belangrijkst: U kunt uw gordijnen tenminste weer ophangen!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
Anoniem
5 jaren geleden

3.5

Anoniem
Anoniem
5 jaren geleden

0.5

Anoniem
Anoniem
4 jaren geleden

1.5

Anoniem
Anoniem
4 jaren geleden

2.5

Ook onze tuinagenda ontvangen?

Ontvang aan het begin van iedere maand onze tuinagenda via mail met nuttige en interessante tuintips en weetjes. Zo weet je precies welke tuinklussen je die maand uit kunt voeren!Wij respecteren uw privacy.