Gordijnrail bevestigen tegen het plafond

Verder:

  • Rolmeter
  • Winkelhaak
  • Boormachine
  • Potlood
  • Schroevendraaier
  • IJzerzaag

Lengte van de rail

Om te beginnen kiest u de lengte van de rail. Deze stemt u af op de grote van de raamopening. U wilt het raam ruimschoots kunnen bedekken met gordijn, en hiervoor is het nodig om bij de breedte van het raamkozijn nog ongeveer 30 centimeter op te tellen. Als u weet hoe lang uw gordijnrail moet worden, zaagt u deze op maat met een ijzerzaag.

Gaten boren

We gaan nu gaten boren. Voordat u gaat boren tekent u eerst de boorgaten af. Dit doet u ook voordat u de rail gaat bevestigen aan het plafond. U bewaard een afstand van tenminste 10 centimeter van de muur. Als u twee rails naast elkaar gaat hangen, houdt u dan minstens 5 centimeter afstand tussen beiden. Het bevestigen van de gordijnrail doet u met behulp van gordijnrailhouders. Dit zijn beugeltjes die u op de gordijnrail kunt vastklikken. U moet zorgen voor een afstand van 50 centimeter tussen de railhouders.

Om het ophangen van een gordijnrail aan het plafond eenvoudiger te maken, kunt u van tevoren een houten basislat tegen het plafond bevestigen. Hiertegen kunt u dan de railhouders plaatsen met gewone schroeven. Als u er toch voor kiest om de gordijnrails direct tegen het plafond te plaatsen, moet u gebruik maken van pluggen en wel van de zogenaamde tuimelpluggen. Zo kunt u ook op plaatsen waar geen plafondbalk zit de railhouders goed en stevig bevestigen.

En nu komt het er toch echt van: Boor de gaten!
Als u gebruik maakt van tuimelpluggen, dan moet u die nu diep door de uitgeboorde gaten steken. Zorg er hierbij voor dat het tuimeldeel in de holle ruimte achter het plafond uitklapt.

Gordijnrail vastschroeven

U kunt nu de gordijnrail via de railhouders vastschroeven. Hierna bevestigt u de stoppers en de schuivers. Hieraan kunt u de gordijnen met behulp van montagehaakjes bevestigen.

Een eitje

Een gemakkelijke klus, vindt u ook niet? Zeker nu de klus klaar is, valt het allemaal best mee. Misschien nog wel het belangrijkst: U kunt uw gordijnen tenminste weer ophangen!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
Anoniem
6 jaren geleden

3.5

Anoniem
Anoniem
6 jaren geleden

0.5

Anoniem
Anoniem
6 jaren geleden

1.5

Anoniem
Anoniem
6 jaren geleden

2.5