Ook zo vroeg in het jaar zijn er al aardig wat “groene” evenementen. Diverse tuineigenaren en kwekerijen organiseren speciale plantendagen. Op deze dagen worden de vroeg bloeiende planten, die de verder nog kale wintertuin kleur geven, in de schijnwerpers gezet. Grotere en commerciëlere evenementen als tuinbeurzen beginnen deze maand ook al.

Tuinbeurzen

Tuinidee 2010

De indoor-tuinbeurs Tuinidee 2010 wordt deze maand tweemaal georganiseerd.

Van 11 t/m 14 februari in de IJsselhallen in Zwolle (www.tuinideezwolle.nl) en van 25 t/m 28 februari in de Brabanthallen in Den Bosch. (www.tuinideedenbosch.nl)

chelsea-flower-show

Speciale tuindagen

Sneeuwklokjeszondag

Ook dit jaar stellen de eigenaren van vier particuliere tuinen in Oost-Groningen hun tuin open om de prachtige en overvloedig bloeiende sneeuwklokjes (Galanthus) te kunnen bewonderen. De speciale sneeuwklokjeszondag is dit jaar op 28 februari. Het gaat om de volgende tuinen: The Stonefarm en City Channel garden (beide in Stadskanaal), Tuinfleur (Oostwold) en Wubsbos (Winschoten). Meer informatie is te vinden op www.westerwoldsetuinen.nl

Sneeuwklokjesfeest

Van 18 t/m 20 februari organiseert kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze het inmiddels welbekende sneeuwklokjesfeest. Met een ruim aanbod van bijzondere sneeuwklokjes, speciale lezingen en diverse gastkwekers. Meer info is te vinden op www.boschhoeve.nl.

helleborus-2

Galanthusgala Snowdrops Show

Nog meer bijzondere en zeldzame sneeuwklokjes, lezingen, verkoop en een tentoonstelling, ditmaal bij onze zuiderburen. Het Galanthusgala vindt op 27 en 28 februari plaats in Arboretum Kalmthout (www.arboretumkalmthout.be).

Helleborusdagen

Op kwekerij De Hessenhof in Ede worden op 18, 19 en 20 februari de Helleborusdagen georganiseerd. Eigenaar Hans Kramer zal twee keer per dag een lezing geven over Helleborussen en andere voorjaarsbloeiers. Voor overige informatie zie www.hessenhof.nl.

Helleborus Tuin Zutphen

Kwekerij gespecialiseerd in Helleborussen. Naast het uitgebreide assortiment Helleborussen worden er bijvoorbeeld ook Primula’s, Sneeuwklokjes en Cyclamen aangeboden. Voor particuliere verkoop alleen geopend in de maanden februari, maart en april. Voor meer informatie zie www.helleborustuin.nl.
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op