Euphorbia Erytrea

Beschrijving van de Euphorbia Erytrea

Euphorbia erythrea is de meest populaire Euphorbia soort. Het is een stevige en gemakkelijk te kweken vetplant met zachte, overhangende stengels met gladde, geribbelde randen en puntige, zeegroene bladeren. In het voorjaar bloeit hij met helder geelgroene bloemen die veel vlinders aantrekken. Maar het mooiste aan Euphorbia erythrea zijn de felgekleurde rode stengels!

Deze soort wordt algemeen gebruikt als sierplant omwille van zijn unieke bladvorm en kleuren. De bladeren zijn lang en potloodachtig met een heldergroene kleur die al van verre de aandacht trekken. Ze worden meestal niet groter dan 6 tot 10 meter. De bloemen zijn klein, onopvallend en groengeel van kleur.

Verzorging Euphorbia Erytrea als kamerplant

De Euphorbia erytrea groeit goed in bakken op vensterbanken, mits deze voldoende zonlicht krijgen. De beste plaats voor deze plant is op het zuiden, waar hij de hele dag zon kan krijgen, behalve tijdens het heetste deel van de dag. U kunt deze plant buiten kweken in klimaten waar de temperatuur niet onder de 5 graden daalt.

Zet de pot op een met water gevulde kiezelbak om de vochtigheid rond de plant te verhogen, of besproei de bladeren regelmatig. Laat de grond tussen elke watergift drogen.

In het voorjaar en de zomer om de twee weken bemesten met een 20-20-20 meststof, verdund in water. In de herfst en winter slechts eenmaal per maand bemesten.

Soorten en familie Euphorbia Erytrea

Euphorbia erytrea is een wolfsmelkachtige soort die bekend is onder de volksnamen Afrikaanse melkboom en mediterrane wolfsmelk. Ze is inheems in de kuststreek van Noord-Afrika, de Canarische Eilanden en Kaapverdië, waar haar natuurlijke habitat bestaat uit rotsachtige gebieden.

Gezondheid en medicinale eigenschappen Euphorbia Erytrea

Habitat

Euphorbia erytrea is een wolfsmelk soort die men in alle delen van tropisch Afrika en Arabië aantreft. Ze groeit op steenachtige en rotsachtige plaatsen of op vlaktes, op hoogtes tot 2.000 m (6.600 ft).

Gebruik

Euphorbia erytrea wordt in Ethiopië medicinaal gebruikt. Het komt in de Ethiopische farmacopee voor als 'Abal', en wordt gebruikt bij hoest, maagproblemen, bronchitis en astma. Uit een studie van Hasselquist bleek dat het sap van Euphorbia erytrea pijnstillende eigenschappen heeft. In het noorden van Nigeria wordt het Hausa-kamshi genoemd en gebruikt voor de behandeling van ringworm.

Een gebruikelijke naam voor deze plant in Botswana is "thlapedi" vanwege zijn vermogen om tussen rotsen te groeien. Deze plant behandelt maagpijn door de patiënt water te laten drinken dat gekookt is met Euphorbia erytrea bladeren. Euphorbia erytrea kan ook gebruikt worden voor de behandeling van reuma door het sap van de bladeren op de aangetaste plekken aan te brengen.

FloraExpert - Euphorbia - 80 Cm - Ø 25

77,95
Bol.com
as of 14 juni 2023 05:59

Kenmerken

Hoogte 80 cm
Diameter 25 cm
Afmetingen Afmeting: 80 cm
Plantnaam Euphorbia
Type plant Kamerplant
Standplaats Half-schaduw

Een zeer populaire vetplant die leuk is om te kweken en een opvallende verschijning in je kamer geeft.

Is de Euphorbia Erytrea giftig?

Het sap dat door deze plant wordt geproduceerd, bevat irriterende stoffen en is giftig bij inname. Deze plant is gebruikt voor medicinale doeleinden tegen een verscheidenheid van kwalen, waaronder kiespijn, oorpijn en huidaandoeningen.

Standplaats Euphorbia Erytrea

De euphorbia erytrea is een krachtige vetplant die zowel in de volle zon als in de felle schaduw kan worden gekweekt. Deze plant gedijt goed op zandgrond.

Euphorbia Erytrea: problemen en ziekten

Euphorbia erytrea is een soort die weinig last heeft van parasieten. De plant kan aangetast worden door bladluizen, maar dit heeft meestal geen invloed op de gezondheid van de plant.

Bekijk ook dit filmpje over de Euphorbia Erytrea

Meer informatie

Tips voor de verzorging van je Euphorbia

In deze video vertel ik je alles over de verzorging van je Euphorbia.

Veel gestelde vragen

Hoe giftig is Euphorbia?

Het geslacht Euphorbia is giftig. Het sap, dat een chemische stof genaamd euphorbium bevat, kan huidirritaties veroorzaken. Het is het beste om kinderen en huisdieren uit de buurt van deze planten te houden.

Is Wolfsmelk winterhard?

Euphorbia erytrea is een zeer winterharde vetplant. Ze kan temperaturen tot -12 graden Celsius verdragen en toch bloeien.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

Disclaimer

De informatie op (website) is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om uzelf in te lezen. De inhoud is dan ook niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies bij klachten of ter voorkoming daarvan. Het gebruik van informatie op de website en eventuele beslissingen die u op basis van die informatie neemt, zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Huisentuinmagazine, noch een of meer andere bedrijven waarvan Huisentuinmagazine deel uitmaakt, aanvaarden enige aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen voortvloeiend uit de verstrekte informatie. Gebruik geen planten als medicijn, consumeer niet zomaar planten en ga bij klachten altijd naar een huisarts.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties