Eerste hulp bij het uitzoeken van een kast

Een kast is onmisbaar in ieder interieur. En eigenlijk ook het ideale meubel voor iemand die niet zo ordelijk is, maar wel een opgeruimd huis wilt. Een kast biedt namelijk genoeg opbergruimte om spullen uit het zicht te leggen. Daarbij kan een kast een echte blikvanger vormen in je interieur, mits je voor een kast van hoge kwaliteit kiest die wel een beetje matcht met de rest van jouw interieurmeubels. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Ben je van plan om een kast te gaan kopen? Wij geven een aantal handige tips om de juiste keuze te maken. Lees je verder?

Wat voor soort kast heb je nodig?

Kasten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen voordelen en handige functies. Zo mag een kledingkast, ook wel bekend als linnenkast of garderobekast, natuurlijk niet ontbreken in een slaapkamer. Al plaatsen tegenwoordig ook steeds meer mensen een kledingkast in de gang om accessoires en jassen netjes op te bergen. Zo ziet de gang er ook direct opgeruimd uit en oogt de ruimte niet rommelig. Dat is fijn thuiskomen!

Een dressoirkast wordt meestal in de woonkamer tegen de muur geplaatst. Waar een dressoir van oudsher gebruikt werd als plek voor servies en tafelgerei, biedt deze kast veel meer mogelijkheden. Ofschoon een dressoirkast niet aan een bepaalde hoogte hoeft te voldoen, zullen de meeste dressoirs middelhoog zijn. Met andere woorden: dit is de ideale hoogte voor een kast waar een tv op geplaatst kan worden. Daarnaast is er nog genoeg ruimte om decoratie boven de dressoirkast aan de muur te hangen, wat de kamer meteen een stuk sfeervoller maakt! Vergeet tot slot niet om rekening te houden met de doorloop. Je kunt als vuistregel rekening houden met een ideale doorloopruimte van ongeveer 1,10 meter.

Wat is het beste materiaal?

Net als bij andere meubelstukken, worden er bij kasten verschillende materialen gebruikt. Veruit het meest populaire (en tevens meest gebruikte) materiaalsoort is hout. Het ademt sfeer, is afhankelijk van het houtsoort erg sterk en komt in bijna elke woonstijl goed tot zijn recht. Een alternatief kan gevonden worden in metaal of een combinatie van beide materialen. Een metalen kast, zoals bijvoorbeeld een lockerkast of ladekast, hebben een vintage uiterlijk en passen daarom erg goed in een industrieel interieur. Succes!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties