Een winterklaar tuinhuisje

Tuinhuisjes zijn niet alleen in de zomer, maar ook in de winter erg handig. Om uw tuinhuisje ook in de winter optimaal te kunnen gebruiken, is het wel belangrijk dat u deze winterklaar maakt. Het allerbelangrijkste is een goede warmte-isolatie van zowel de vloer als de wanden en het plafond. En dit kost relatief weinig ten opzichte van datgene wat het opbrengt.

Wanneer uw tuinhuis over ramen beschikt is het, net zoals in uw normale woning, belangrijk om deze te voorzien van dubbelglas, mocht u deze in de winter willen gebruiken. Hierdoor verdwijnt de reeds opgewekte warmte niet linea recta weer terug naar buiten en heeft u dus langer plezier van uw tuinhuisje. Maar waarvoor kunt u tuinhuisjes dan allemaal gebruiken?

Als opbergruimte

Een tuinhuisje als opbergruimte gebruiken is de meest voorkomende invulling van een tuinhuisje. Spullen die anders overal rondslingeren in bijvoorbeeld de tuin, uw huis of garage, kunt u op deze manier op één plek opbergen. Hierbij kunt u denken aan fietsen, de tuinierspullen, een grasmaaier of de tuinmeubelen. In de winter hoeven deze laatste namelijk niet onnodig buiten te staan.

Als hobby- of werkkamer

Wanneer u een bijzondere hobby heeft die veel ruimte vergt of op zoek bent naar een werkkamer waar u zichzelf altijd kunt afzonderen, is een tuinhuisje een goede oplossing. Hierdoor creëert u namelijk echt uw eigen werkplek, waar u niet gestoord wordt door rondrennende kinderen, aandacht eisende huisdieren of een rinkelende telefoon.

Als sauna

Wie is er nu niet op zoek naar dat meest ultieme ontspanmoment? Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier, maar een veel voorkomende manier is toch wel een sauna. En wat is er lekkerder dan een sauna aan huis te hebben? Ideaal voor het herbergen van een sauna is een tuinhuisje. Hiervoor kunt u een nieuw tuinhuisje plaatsen, maar natuurlijk ook uw oude gebruiken. Het is dan wel belangrijk om deze extra te isoleren, om een extreem hoge energierekening te voorkomen.

Als speelhuisje voor de kinderen

Wat is er leuker voor de kinderen dan een eigen huisje te hebben waarin ze helemaal hun eigen gang kunnen gaan, zonder dat u als ouders daar enigszins last van heeft? Een speelhuisje in de tuin is hiervoor de uitkomst. Niet voor niets dat tuinhuisjes vaak als speelhuisje voor de kinderen worden ingezet. Een relatief goedkope investering, waarin weinig kapot kan gaan en wanneer de kinderen het speelhuisje beu zijn, kan deze altijd nog omgetoverd worden in het huidige tuinhuisje.

Zoals u ziet hoeft een tuinhuisje dus helemaal niet alleen als opbergplek te dienen, maar kan deze nog vele andere functies vervullen. En uiteraard kunt u ook altijd kiezen voor een opsplitsing, zoals aan de ene kant opbergruimte en aan de andere kant werkkamer. Bij een sauna of speelhuisje voor de kinderen wordt dit natuurlijk moeilijker.

En wanneer u besluit om nu een tuinhuisje te (laten) plaatsen, raad ik aan om deze altijd winterklaar te maken. Hierdoor kunt u de functie van uw tuinhuisje altijd nog veranderen, zonder dat hier flinke verbouwingen aan vooraf hoeven te gaan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties