Een mooie nieuwe vloer van PVC

Als je van plan bent een nieuwe vloer te gaan leggen moet je alle opties goed afwegen, want je wilt natuurlijk dat de vloer zo lang mogelijk meegaat. Je zou kunnen gaan voor een houten vloer of voor laminaat, maar een pvc plakvloer is ook een hartstikke goed idee – en heel makkelijk te leggen.

Makkelijk in onderhoud

Pvc vloeren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De vloeren zijn verkrijgbaar met prachtige houtmotieven of strakke designs. Een pvc vloer bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride. Dat zegt je misschien niets, maar het komt er op neer dat de hele vloer is gemaakt van kunststof. Al is de vloer van kunststof, een pvc vloer met houtmotief is tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Een pvc vloer is een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat, en gaat daarom ook jarenlang mee. Plakpvc is daarnaast heel eenvoudig schoon te maken. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de vloer goed tegen vocht kan en prima gedweild kan worden. Bovendien hoef je nooit meer de voegen schoon te maken, in tegenstelling tot bij een houten vloer of bij laminaat.

Geluiddempend en warm

Ook ideaal aan PVC vloeren is dat ze geluiddempend zijn. Dit maakt het een zeer geschikte vloer voor tussenwoningen, of voor appartementen in appartementencomplexen. Dan zijn er ook nog een aantal voordelen van PVC met betrekking tot warmte. Een unieke eigenschap van plak pvc is namelijk dat het zich aanpast aan de temperatuur van de omgeving. Dat betekent dat de vloer ook zonder de aanwezigheid van vloerverwarming niet snel koud zal worden. Nooit meer koude voeten dus! Ook als je wel vloerverwarming hebt kun je zonder problemen een pvcvloer leggen – het materiaal geleidt de warmte zeer effectief. Het materiaal is ook ideaal om in vochtige ruimtes te gebruiken. Zo creëer je met een pvc vloer in een handomdraai ook direct een luxe badkamer.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties