Een flexibel lint met ledlampjes

Led strips zijn flexibele lichtstrips die verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. De strips kunnen op maat gebracht worden door ze op de juiste lengte te knippen. Led strips hebben een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik. De strips zijn standaard voorzien van een plakstrip op de achterzijde voor de bevestiging.

Printplaat

Een led strip is een flexibele printplaat waarop leds zijn gesoldeerd. Led strips zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar die eenvoudig zijn in te korten of te verlengen. Er is ook een keuze in voltage; led strips zijn leverbaar in 12 of 24 volt. Ook zijn er verschillen in de kleur van de verlichting zoals een multi kleur, warm wit, helder wit of koud licht en instelbaar wit licht.

Onderdelen

Een Led strip heeft verschillende onderdelen nodig om te kunnen werken. Dit betreft een voeding of adapter die de stroom omzet naar de juiste spanning, een controller waarmee de kleur van de strip veranderd kan worden en een verloopkabel om de aansluiting te kunnen maken met de controller en de adapter. Een Led strip-profiel is een kap die om de strip wordt geplaatst. Door gebruik te maken van Led strip-profielen, wordt mooi egaal licht verkregen. De Led punten op de Led strips zijn niet meer zichtbaar door de melkachtige afdekkap. Daarnaast ziet het geheel er fraai uit waardoor de Ledstrip-verlichting zeer geschikt is voor zichtlocaties zoals een winkel.

Toepassing

Omdat led strip klein zijn van formaat kunnen ze overal geplaatst worden. Als indirecte verlichting komen ze het beste tot hun recht. Veel gebruikte toepassingen zijn dan ook achter een koof, in een (vitrine) kast, onder de keukenkastjes en in een verlaagd plafond. Er zijn led strips die speciaal voor buiten zijn geschikt. Normaal kunnen Led strips niet langer dan 10 meter aan elkaar gekoppeld worden. Door gebruik te maken van een Led strip versterker kan er een oneindig lange strip gemaakt worden met een gelijke lichtopbrengst over de hele strip.

Eigenlijk kan elke licht fantasie gerealiseerd worden met de strips. Binnen of buiten de woning. Het hang nu af van de eigen creativiteit.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties