Wit u de mooiste tuinmeubelen van de straat in uw tuin hebben staan? Zoek dan niet verder! Bij DroomHout maken ze de mooiste houten tuinmeubelen. DroomHout denkt graag met u mee over de meest optimale indeling van uw terras en helpt u met het kiezen van een houtsoort die bij u en uw wensen past. Of u nu wilt loungen in de tuin of liever een tafel met banken heeft om de hele zomer lekker in de tuin te eten, alles kan!

 

De houten tuinmeubelen van DroomHout worden allemaal in de ambachtelijke werkplaats in Utrecht met de hand gemaakt. Een meubel speciaal voor u op maat is hierdoor geen probleem. Daarnaast heeft DroomHout goede contacten met een aantal hoveniers dus kunnen zij u ook helpen met de gehele tuinindeling.

 

Welke houtsoort kiest u?

De materiaalkeuze hangt af van uw persoonlijke smaak en van uw budget. Tuinmeubilair van hout is in vele prijsklassen verkrijgbaar en kan heel chique zijn, maar bijvoorbeeld ook robuust of juist strak. U kunt kiezen voor tuinmeubilair van hardhout zoals iroko of meranti, maar u kunt ook kiezen voor een meubel van robuust steigerhout.

 

Kussens

Voor uw tuinstoel en loungebank zijn verschillende kussens verkrijgbaar. Sommige kussenhoezen zijn gemaakt van bootstof en kunnen het hele jaar, ongeacht het weer, buiten blijven liggen. De meeste kussens zijn wel speciale buitenkussens, maar het is niet verstandig deze in de regen te laten liggen. Wij adviseren de kussens altijd binnen te halen als u ze niet gebruikt, dit om de levensduur te verlengen en de kussens schoon te houden. Ook kussens kunnen we voor u op maat maken.

kussens

 

 

Het onderhoud van uw tuinmeubilair

U kunt uw houten meubelen het hele jaar onbehandeld en onbeschermd buiten laten staan. Iedere houtsoort zal, indien onbehandeld, na verloop van tijd prachtig zilvergrijs worden door de invloeden van het weer. U kunt de verkleuring van uw hardhouten meubel tegengaan door het meubel een paar keer per jaar te behandelen met een speciale hardhoutolie. Om uw steigerhouten meubelen extra te beschermen kunt u deze door DroomHout laten voorzien van een leuke kleur verf of beits.

 

U kunt uw tuinmeubelen in de winter eventueel binnen zetten of afdekken met een speciale beschermhoes die wel vocht doorlaat naar buiten, maar niet naar binnen. Deze beschermhoezen zijn te koop bij de meeste tuincentra. Als uw meubelen goed droog zijn kunt u er ook een zijl overheen leggen, let dan wel op dat het meubel niet helemaal tot de grond toe afgesloten is. Dit afdekken hoeft absoluut niet, door het niet te doen krijgt u eerder de verweerde ‘old look’.

 

Neem snel een kijkje op www.droomhout.nl en laat u inspireren!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op