De ideale steiger voor jouw klus

Iedere klus is uniek, en ieder bouwproject heeft verschillende soorten gereedschap nodig. Toch is er iets wat niet kan ontbreken bij welke grote klus dan ook – een steiger. Wat voor steiger je het beste voor je klus kunt gebruiken hangt er van af wat je precies wilt gaan verbouwen. Moet je bijvoorbeeld de hoogte in met je verbouwing? Dan is een vaste steiger ideaal. Of ben je van plan het hele huis te verven? Dan zijn rolsteigers misschien wel de ideale oplossing.

Ook voor de doe-het-zelver

Veel mensen denken dat alleen professionele klussers een steiger nodig hebben, maar niets is minder waar. Ook als doe-het-zelver is het hebben van een eigen steiger fijn. Op die manier ben je niet afhankelijk van anderen, en kun je klussen wanneer je het zelf wilt. Bovendien is het belangrijk bij iedere klus zo veilig mogelijk te kunnen werken. Een ladder biedt in de meeste gevallen geen veilige basis, het is te wankel en er gebeuren zeer snel ongevallen mee. De oplossing voor veilig en productief werken is een steiger. Met een steiger sta je altijd stabiel, en heb je meer ruimte om te bewegen. Als je een steiger nodig hebt zou je er een kunnen huren, maar als je vaak klust is het veel handiger je eigen steiger te hebben.

Soort steiger

Vooral voor de klusjes van doe-het-zelvers is een handige rolsteiger vaak genoeg. De rolsteiger is ook niet voor niets de meest gekochte steiger. Zoals de naam al zegt kun je deze steiger rollen. Hierdoor kun je de steiger met gemak van de ene naar de andere plek in of buiten het huis rollen, afhankelijk van waar je de steiger op dat moment het hardst nodig hebt. Bouw de rolsteiger op aan het begin van je klus, en vervolgens heb je er geen omkijken meer. Als je op grote hoogte werkt is de staande steiger vaak wel handiger. De staande steigers zijn zeer stabiel tot op grote hoogte, en daardoor zeer veilig. Mocht je heel je huis aan de binnenkant willen verven, dan is een kamersteiger wellicht de juiste steiger voor jou. Deze relatief lage steigers zijn veilig en ideaal voor binnenshuis gebruik. Van rolsteiger tot aan kamersteiger – met een steiger ben je perfect voorbereid op je volgende klus.

 

 

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties