De ideale inrichting van de badkamer

Een badkamer zou een plek moeten zijn waar je je fijn voelt. Het is immers niet alleen de plek waar je je even snel opfrist, het kan ook de plek zijn om heerlijk te ontspannen. Wat de ideale inrichting is, verschilt dan ook per persoon. Toch zijn er een aantal zaken waar iedereen mee uit de voeten kan.

Schoonheid in je badkamerinterieur

Allereerst zal je badkamer zich moeten ‘aanpassen’ aan jouw smaak. Hou je van strak en modern of juist van romantiek of van een verstilde sfeer? Zelfs industriële fans kunnen hun voorkeur ook toepassen in de badkamer. Kies voor kleuren die hierbij passen, pas het soort tegelwerk aan en uiteraard ook de badkameraccessoires, zoals de badkraan, de badkuip, de wasbak en al die zaken meer. Maar je kan jouw persoonlijke voorkeur nog meer doen stralen door ook te kiezen voor bijpassend badtextiel! En hou je van natuur? Denk dan eens aan echte planten! Zeker planten die wel van vochtigheid houden kunnen een optie zijn.

De juiste badkuip en badkraan

Ga je voor een bad, dan is het zaak om hier even goed bij stil te staan wat je hiervan verwacht. Een bad is tegenwoordig niet zomaar een bad, maar er zijn zoveel verschillende vormen én mogelijkheden. Het zou jammer zijn als je erachter komt dat een andere optie toch meer je ding was geweest. Ga je voor heerlijk relaxen in een bubbelend bad of vind je een klassiek bad op pootjes zo mooi? Ook de keuze in badkranen is enorm. Neem je een thermostaat badkraan, wil je een badkraan met handdouche of een badmengkraan? Neem bij je keuze ook de veiligheid mee in overweging. Heb je kleine kinderen? Dan is het wel zo veilig dat ze niet opeens de kraan in bad heel heet kunnen zetten!

Nog wat extra tips

Let ook op hoe goed jouw favoriete meubels tegen vocht kunnen en hoe makkelijk de meubels en overige accessoires te reinigen zijn! Denk na over het ventilatiesysteem. Als er te veel en/of te lang vocht blijft hangen, krijg je al snel last van aanslag. Deze schimmelvlekken wil je niet hebben! Zeker bij badkamers die in het midden van het huis zich bevinden zijn een bron van ellende op dit gebied. Een goed afzuigsysteem kan daarin een groot verschil maken. Ook elektra zal je niet zomaar moeten toepassen, maar op een veilige manier badkamergeschikt moeten (laten) aanleggen!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pien m
Pien m
3 jaren geleden

Ik vond het een leuk artikel om te lezen. Je gaf handige tips voor een droom badkamer. Is het goedkoper om een slot voor de badkamer deur zelf te plaatsen of beter een slotenmaker erbij te nemen?