De garage van hout

Met een garage kun je veel meer dan alleen een auto stallen. Veel garages zijn dan ook gelijktijdig berging. Voor het tuingereedschap, fietsen en natuurlijk het gereedschap.

Afmeting

Een stenen garage is prijzig. Hoe groter hoe beter de garage te gebruiken is. Als minimum afmeting is de oppervlakte vier bij zeven meter voor een enkele garage. Een dubbele garage heeft dezelfde lengte, maar is twee keer zo breed. Dit schept ruimte om de ruimte multi functioneel te gebruiken. Een alternatief voor een stenen garage is een houten garage.

Functie

Belangrijk is welke functie de garage gaat krijgen. Is het uitsluitend een berging voor de auto en andere spullen of komt er een werkbank die veel gebruikt wordt om de hobby uit te voeren. Is dat laatste het geval dan is het prettig dat de ruimte verwarmd wordt. Goede isolatie is dan noodzakelijk. Ook dient de ruimte ramen te bevatten om genoeg daglicht te verkrijgen.

Vergunning

Voor een aanbouw of bijgebouw zijn dikwijls vergunningen nodig. Dit geldt zeker wanneer de garage in het zicht staat, bijvoorbeeld langs de woning. Bij veel gemeenten kan het zonder vergunning wanneer er sprake is van een kleine aan- of uitbouw als deze zich achter in de tuin bevindt. De achtertuin mag voor maximaal de helft worden volgebouwd.

Garage van hout

Houten garages zijn in bouw voordeliger dan een stenen garage met platdak. Houten garage is prefabricage. Dit neemt niet weg dat er alleen gekozen kan worden uit standaard afmetingen. Maatwerk is mogelijk bij verschillende leveranciers. De kwaliteit van het hout, de dikte en de dakbedekking zijn bepalende criteria. Veel is mogelijk bijvoorbeeld een separate berging en een ruimte voor de auto. In wezen kunt u zelf een garage ontwerpen met een 3D configuratie. Kanteldeuren of openslaande deuren? Of toch liever een sectionaal deur of roldeuren. Houten garages kunnen volledig geïsoleerd worden met H++ beglazing.

Laat de garage vakkundig plaatsen. Met name de fundering is van belang. Een verkeerde fundering leidt tot problemen zoals het verzakken en of het niet goed openen en sluiten van ramen en deuren. Ook de afvoer en elektriciteit kunt u het beste aan de vakman overlaten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krina
Krina
3 jaren geleden

Ik vind het schattig om een houten garage te bouwen. Voor de berging van tuingereedschappen en materialen, zal een houten garage zeker goed passen in een tuin. Ik hou ervan om doe-het-zelf projecten te doen, maar bij bepaalde klusjes laat ik het liever over aan een vakman. Wat voor type slot kun je het best gebruiken bij een houten garage? Het moet niet alleen de garage veilig maken, maar het moet ook passen bij de uitstraling.