De eigenschappen van composiet voor jouw woning

Een nieuwe keuken behoeft ook een nieuw keukenblad. Dit keukenblad wil je het liefst zo stevig mogelijk en met zo min mogelijk onderhoud hebben. Na het koken is het immers geen fijne gedachte als je jouw aanrecht nog helemaal schoon moet maken of dat er veel krassen blijken te zijn. Je kunt daarom kiezen voor een keukenblad van composiet. Onderstaande informatie toont jou de voordelen van composiet versus hout. Zo kun je voor jezelf de vergelijking maken en de juiste materialen voor jouw keuken aanschaffen.

Het uiterlijk van composiet is aan te passen

Kwarts composiet wordt in menig keuken gebruikt. Daarnaast is het een geschikt materiaal voor een tafelblad of vensterbank, doordat het bestand is tegen veel verschillende invloeden. Het materiaal is namelijk ontstaan uit 93 procent kwartsiet en als bindmiddel het bestandsdeel polyesterhars. Door dit in een mal te gieten en samen te persen krijg je een sterk materiaal, welke nog geslepen en gepolijst kan worden. Hierdoor is het ook in verschillende looks te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de betonlook, natuursteen en terrazzo. Dit wordt gedaan door middel van het toevoegen van kleurpigmenten, spiegeltjes en korrels graniet.

Weinig slijtage en meer hygiëne aan jouw keukenblad

De voordelen van composiet versus hout zorgen ervoor dat veel mensen voor een composiet keukenblad kiezen. Het eerste voordeel is dat de hardheid het materiaal kras-, slijt- en stootvast maakt. Je kunt in jouw keuken onbezorgd jouw gang gaan zonder dat je hiermee jouw aanrechtblad direct beschadigt. De hoge dichtheid zorgt ervoor dat vuil en vlekken moeilijk in het keukenblad trekken. Ook vloeistoffen kunnen wel eens op het blad terecht komen zonder dat dit gevolgen heeft. Hierdoor heb je altijd een hygiënisch keukenblad. Uiteraard moet je de vloeistoffen wel weghalen. Door ze lang te laten liggen kunnen ze toch in het blad trekken, waardoor er vlekken zullen ontstaan.

Composiet is meer hittebestendig dan hout

De hittebestendigheid is ook een van de voordelen van composiet versus hout. Bij hout merk je al snel dat er een bolling of verkleuring op kan treden. Bij composiet heb je bij de minimale temperatuurverschillen geen problemen. Bij grote temperatuurverschillen kan het materiaal scheuren of barsten, doordat er een thermoshock optreedt. Een hete pan kan er tevens voor zorgen dat het bindmiddel verkleurt. Je moet dus alsnog opletten, maar kunt iets meer doen dan met een houten keukenblad. Ideaal wanneer je werkt met hetere pannen en materialen, zeker als jouw onderzetters enigszins veel temperatuur doorlaten.

Minder onderhoud aan jouw keuken en andere meubels van composiet

Als je gaat kijken naar de voordelen van composiet versus hout merk je al snel dat je minder onderhoud nodig hebt. Een houten blad moet immers om de zoveel tijd opgeschuurd en geverfd worden om nog altijd dezelfde uitstraling te hebben. Een composiet keukenblad behoudt zijn kleur voor een langere tijd, waardoor je altijd een nette, hygiënische keuken hebt. Ook kun je hier verschillende sierafwerkingen bij laten maken, zoals een gefrijnde rand. Ook hierbij kunnen vloeistoffen en ander vuil niet zomaar het blad binnendringen. Je hoeft dus niet steeds jouw keukenblad volledig opnieuw te bewerken om hetzelfde resultaat te behouden.

Voor veel doeleinden een mooi eindresultaat

Composiet is ook voor veel meer doeleinden te gebruiken dan hout. Zo kun je niet alleen voor jouw nieuwe keuken een mooi blad hebben, maar ook een tafel of vensterbank. Door de duurzame materialen heb je er langer profijt van en is deze beter bestand voor de invloeden van buitenaf. Dit kan gezien worden als een van de voordelen van composiet versus hout. Je kunt immers jouw gehele huis in dezelfde stijl hebben, waardoor je jouw visite altijd trots binnen gaat laten. Houd er wel rekening mee dat composiet iets duurder is dan een houten keukenblad. Je krijgt er echter veel voordelen voor terug, waardoor je jarenlang plezier gaat hebben van jouw composiet werkbladen en afwerkingen in en rondom jouw huis.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties