0 0 votes
Artikelbeoordeling

Het klinkt tegenstrijdig, maar door soms wat donkerder tinten in je huis te gebruiken, creëer je vaak wat meer rust en een ruimtelijk gevoel. Als je een witte of hele lichte kleur voor de wanden zou kiezen, in een ruimte waar veel donkere meubels staan en waar veel gebeurt, ontstaan er grote contrasten. Door juist een tint of kleur te kiezen die dichter bij de kleur van de meubels komt, worden deze contrasten juist verzacht.

Wil je liever dat je meubels extra goed tot zijn recht komen, dan is een groter contrast juist wenselijk. Een contrast kun je zoeken in donker en licht, of juist in een kleurcontrast, zoals rood met groen, of blauw met oranje. Wat een heel mooi natuurlijk contrast geeft als je veel hout in huis hebt, is blauw. Dat kan een lavendelblauwe zijn, maar ook een groenblauwe is hier prachtig bij.

Het belangrijkste in je keuze is dat je bepaalt of een meubelstuk juist de aandacht moet krijgen (werken met contrasten) of dat je liever een heel zacht en harmonieus geheel hebt (kleine contrasten). Een extra tip voor rust in huis: groepeer dezelfde items: dus liever één wand met fotolijsten, dan al je lijstjes verspreiden over de ruimte. Zet accessoires gemaakt van hetzelfde materiaal ook bij elkaar voor eenheid.

Bron: http://www.woonwens.nl

Hou me op de hoogte
Abonneren op
guest
khk
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Artikelbeoordeling