Composiet vlonderplanken

Als het zonnetje weer lekker begint te schijnen wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van kunnen genieten op het terras in je tuin. Daar waar je normaal gesproken eerst het nodige onderhoud uit moet voeren om je vlonderplanken weer gereed te maken voor een nieuwe zomer, is dit bij composiet vlonderplanken niet nodig. Benieuwd wat composiet vlonderplanken precies zijn en wat het verschil is tussen composiet vlonderplanken en kunststof vlonderplanken? In dit artikel leggen we het aan je uit!

Wat zijn composiet vlonderplanken precies?

Composiet vlonderplanken zijn het best te omschrijven als een middenweg tussen vlonderplanken van kunststof en (hard)hout. Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de gewenste afmetingen voor je vlonder kun je de composiet vlonderplanken dus op maat bestellen. Daarnaast zijn er ook verschillende type composiet vlonderplanken waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld, afhankelijk waarvoor je de vlonderplanken wilt gebruiken, kiezen voor holle, massieve en semi-massieve planken.

Het verschil tussen composiet vlonderplanken en kunststof vlonderplanken

Voor veel mensen is het verschil tussen composiet en kunststof vlonderplanken niet helemaal duidelijk. Het grootste verschil tussen deze twee soorten vlonderplanken is het materiaaltype. Daar waar kunststof vlonderplanken, zoals de naam eigenlijk al zegt, volledig gemaakt zijn van kunststof, bestaan composiet vlonderplanken maar voor 50% uit kunststof. De andere 50% bestaat uit houtvezels. Dit zorgt ervoor dat composiet vlonderplanken een stuk goedkoper zijn dan de vlonderplanken die volledig gemaakt zijn van kunststof. Daarnaast hebben composiet vlonderplanken een stuk minder onderhoud nodig dan de vlonderplanken van (hard)hout.

Voordelen van composiet ten opzichte van hout

Vlonderplanken van composiet zijn over het algemeen onderhoudsvrij, terwijl vlonderplanken gemaakt van hout elk jaar om het nodige onderhoud vragen. Tevens zijn composiet vlonderplanken een heel stuk veiliger dan houten vlonderplanken. Daar waar houten vlonderplanken na een regenbuitje enorm glad worden, zorgt het kunststof in composiet vlonderplanken ervoor dat de planken stroef blijven als ze nat zijn geworden. Een ander voordeel van composiet is dat je er in de zomer gewoon met blote voeten overheen kunt lopen. Het materiaal zal namelijk nooit houtsplinters afgeven. Bij onbewerkte houten vlonderplanken is het wel mogelijk dat er houtsplinters worden afgegeven, waardoor het minder veilig is om hier op blote voeten overheen te lopen.

Waar kan ik composiet vlonderplanken kopen?

In principe kun je composiet vlonderplanken in vrijwel elke bouwmarkt kopen. De praktijk leert echter dat het vaak een stuk voordeliger is om de planken online te bestellen. Het enige wat je moet weten voordat je de vlonderplanken online kunt bestellen is de gewenste afmeting van je terras. Op basis van de afmeting van je terras kies je namelijk ook de lengte van de planken. Vaak kiezen mensen ervoor om onder de vlonderplanken worteldoek te leggen, zodat er geen onkruid meer kan groeien. Als je het worteldoek ook online wilt bestellen, is het aan te raden om de afmetingen altijd wat ruimer aan te houden dan de werkelijke afmeting van je terras. Doordat je het worteldoek vaak wat moet bijsnijden om deze passend te maken, voorkomen je hiermee dat je uiteindelijk te weinig hebt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties